Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Hikmet Altun
Üye 2 hafta önce 1 Cevap
2

Bir Uzaylıyla ne zaman «Düşman» olursunuz?

Olası bir dünya dışı medeniyet dostça temas ettiğinde dahi onun biyolojik unsurlarını incelemeden varlığına dair muhtemelen şüpheyle yaklaşırdık. Öyleyse bize onun cesedi gerekli, peki ya bu medeniyet ölümsüz olduğunu ve hiç cesedi olmadığını belirtseydi? Onların dostluğundan 'şüphe etmemiz' gerekmez miydi?
187 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Bilim Meraklısı
Araştırmayı seven bir insan 2 hafta önce

Burada düşmanlık diye tanımladığınız soyut olgu kişinin duygularına göre oluşur. Duyguların oluşmasında temel neden düşünceler olduğu için burada yabancı grubun dost veya düşman olarak tanımlanmasında yorumlamalar ve bakış açısı karar verir. Bu ikisinin sonucunda da dışarıdan gözlemleyebildiğimiz olumlu veya olumsuz aksiyonlar yani reaksiyon davranışları oluşur. Ve bu geçici olabileceği gibi duruma göre sürekli halede gelebilir. Ölümsüz varlık kısmı ise ikiye ayrılır biyolojik ve fiziksel ölümsüzlük olarak. Biyolojik ölümsüzlüğü yok edebilmek nispeten daha kolaydır. Biyolojik ölümsüzlük ideal koşullarda canlının yaşamasının devamlılığını süresiz ölçekte sağlanmasıdır. İnsan mesela tekil anlamda günümüzde ölümlü olmasına rağmen topluluk anlamında biyolojik olarak ölümsüzdür. Çünkü ideal koşullarda bir dişi ile bir erkek çoğalarak türün devamını sağlayabilir. Zaten evrimin kendisi topluluk anlamında biyolojik ölümsüzlük demektir. Fiziksel ölümsüzlük ise cansız maddenin devamlılığıdır. Yani bir anlamda sistemin kendisidir yani evrendir. İnançlarda bu ölümsüz varlığın farklı şekilde yorumlanmasına göre şekillenir. Fiziksel bir ölümsüzlük ise bütüncüldür kendi içinde hiçbir zaman yok edilemez. Öldü olarak yorumlanması sadece sonsuz bir biçimde yeniden form değiştirmesinden kaynaklanır. Birde hem tekil olarak hem topluluk olarak ideal koşullarda biyolojik ölümsüz topluluklar bulunmaktadır. Mesela ölümsüz denizanası hem tekil hem topluluk anlamında biyolojik ölümsüzlüğe tipik bir örnektir. Karşıt topluluğun ise yok edilebilmesi gerekli değildir kalıcı bir sonuç alamasanız bile sürdürülebilir bir savunma yapmanız türünüzün devamlılığı için yeterlidir. Şüphe ise bilgi eksikliği yani yeterli farkındalığın ve bilinmezliğin olduğu durumlarda ortaya çıkar. İki medeniyetten biri diğerine karşı üstünse veya sadece belirli alanlarda bu durum oluşmuş olsa bile normaldir. Kısaca sonucu durum ve şartlar belirler.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close