Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Bedirhan Çukurçam
Üye 6 Haziran 2023
2

Bilimsel Çalışmaları Kim yapar?

Evde kendi halinde bir öğrenciyim bilimsel araştırmalar yapmak istiyorum gördümde Faruk Durukan gibi birine bile bilim insani diyorlar artik peki Bilimsel Çalışmaları kimler yapar bilimle ilgilenen ve bir şeyler katmış herkese bilim insanı denir mi
337 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Doğukan Kuru
Doğukan Kuru
10K UP
Makale okumaya meraklıyım 6 Haziran 2023

Bilim insanı tam olarak kime denir bilmiyorum ama kolaydan başlamak açısından makaleleri okuyup kendin analiz etmek icin "perplexity.ai" [2]veya elicit.org[1] kullanabilirsin. Bir de Zotero indirip okudugun makaleleri orada düzenleyebilirsin.

Kaynaklar

  1. Bilinmiyor. Elicit. Alındığı Tarih: 6 Haziran 2023. Alındığı Yer: Elicit | Arşiv Bağlantısı
  2. Bilinmiyor. Perplexity. Alındığı Tarih: 6 Haziran 2023. Alındığı Yer: Perplexity | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ertuğrul Genç
Fizikçi olmak isteyen biri 6 Haziran 2023

Bilim insanı olmak için belirli bir üniversite bölümünden mezun olmak gerekmez. Bilim insanı, her zaman gerçek bilgiye ulaşmak için çeşitli araştırmalar yapan ve deneylerde bulunan kişidir. Bilim insanı olmak için bilim insanının ilgilenmesi gereken alanlar ise, bilgisayar bilimleri ve matematik, doğa bilimleri, kimya, fizik ve biyoloji gibi fen bilimleri, psikoloji, mimarlık, tıp ya da mühendislik, sosyoloji, tarih, siyaset bilimi ya da dil bilimi, astronomi gibi pek çok farklı alanı bilmek ve yakından da takip etmek gerekir. Ayrıca bilim insanı olmak için sabır, merak, özgüven, not tutma ve okuma alışkanlığı gibi bazı niteliklere de sahip olmak gerekir. Türkiye’de de pek çok başarılı bilim insanı vardır. Örneğin Aziz Sancar, Feza Gürsey, Cahit Arf, Aydın Sayılı gibi isimler Türk bilim insanları listesinde yer almaktadır. Bilimsel çalışmalar yapmak istiyorsanız, ilgi duyduğunuz bir alan seçip o alanda kendinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz. Bilimsel dergileri takip edebilir, online kurslara katılabilir veya bir akademisyenle iletişime geçebilirsiniz. Bilimle ilgilenen ve bir şeyler katmış herkese bilim insanı denmez. Bilim insanı olmak için belirli bir eğitim seviyesine ulaşmak ve bilimsel yöntemleri kullanarak orijinal araştırmalar yapmak gerekir. Faruk Durukan ise bir bilim insanı değil, bir yazar ve eğitmen olarak tanınmaktadır.

Kaynaklar

  1. blog.milliyet. Kanserle Savaşım Ve Edremitli Bilim Adamı Faruk Durukan Ile Söyleşim/Doğal Tedaviler/Milliyet Blog. Alındığı Tarih: 6 Haziran 2023. Alındığı Yer: milliyet | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close