merhabalar Görkem Gürsoy
aslında sorunun cevabı gayet basit. ne zaman ki din, ilimin önüne geçti o zaman bilimde ilerleme durur. bunun araplarla bir ilgisi yok. zamanında avrupada bundan çok çekti, çin ve uzak dogu ulkeleride bundan çok çekti, gunumuzde de araplar cok cekiyo. akıllanıncaya kadarda devam eder bu çile.
bunun sebebini açıklamaya calısayım. 2020 yılında diyanete ayrılan para 11.5 milyar TL! peki bu parayla ne üretiyorlar? HİÇBİRŞEY! diyanete baglı yaklasık 130 bin kadro var ve bu tayfa sülük gibi para emerken hiçbirşey üretmiyor. ülkede muhendis maaşlarından bahsetmek bile istemiyorum. birçok nitelikli muhendis ya muhendislik yapmıyor yada parası az oldugundan gecinemiyor baska ulkelere gidiyor. haliyle bilim ve egitim ilerlemezken hiçbirşey uretmeyenlere fazlasıyla para akıyor.
bunun dısında dinin insan üzerindede bazı kotu etkileri var. mesela aşşağıya link bırakıyorum. güzel bir evrim agacı makalesi. dine maruz kalan cocuklar ,sıradan neden-sonuç ilişkilerinden yoksun olan imkansız olayları daha yaygın olarak kabul ediyorlar. çünkü dinde sorgulama yoktur, kanıtsız kabul etmen gerekir. beynimizde hangi kısmı ,kullanırsak o kısım daha cok gelişir ve daha iyi kullanır hale gelir. eger cocukluktan beri sorgulamamayı ogrenirsen sorgulayan kısım körelir az calısır, sorgulamadan da bilim yapamazsın cunku bilimde once merak etmen gerekir.
bunun dısında kendi hayat tecrubemden bahsetmek istiyorum. dindar insanları çok amaçsız görüyorum. neden dine sahip bir insan bilimi ilerletmekle ugrassın ki ? eger oldukten sonra sonsuz bir hayat olacagını dusunuyosa neden fiziksel dunyayı güzelleştirmek için ugrassın ? neden sonsuz cennet için ugrasmak dururken, bilimle ugrassın ?
SONUÇ:
bu dediklerim yanlıs anlasılmasın! ben burda din kotudur, herkez ateist olsun tarzında bir yorum yapmıyorum. dinin güzel yanlarıda vardır kotu yanları da vardır. şunu demeye calısıyorum: eger yonetim dine cok para harcarsa, bilimi goz ardı ederse geri kalır. aynı sekilde bir insan, dini düşünceleri sorgulamalarının önune gecerse, dini bilimden daha ustun gormeye baslarsa, din ile bilimin yerini ayır edemezse orada cehalet baslar ve cehalet ilimin önundeki en buyuk engeldir.
''Eger dusuncelerim bilim ile çelişirse bilimi tercih edin!'' (Mustafa Kemal Atatürk)
Kaynaklar
- Yazar Yok. Link . (7 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 7 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı