Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 13 Eylül 2022
1

Antik yunan mitolojik eserleri hangi süreçlerden ve aşamalardan geçerek bu uygarlığin dini inanç yapısını olşturdu?

810 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Serdar Varol
Serdar Varol
11K UP
Hekimim. Genetik mesleki alanım ve tarihle beraber ilgi alanım. 16 Kasım 2022

"hangi süreçlerden ve aşamalardan"

Cevap : Yunan mitolojisi bize inançlarının çok tanrılılık olduğunu gösteriyor. Bu açıdan bir süreç söz konusu değildir. Öncesinde de zaten çok tanrılılık vardı. Sonrasında da devam etmiştir. Ama içeriğinde bir süreç işlemiştir. Oda değişim ve dönüşüm. Neyden değişti ve dönüştü. Sümer (Türk) inancından. Sümerliler tarihten çekildiğinde daha antik Yunan'ın doğmasına 1500 sene vardı diyebilirsiniz. Elbette. Ama aradaki bağlantı Sami kavimleridir. Önce Akadlar, sonra Babil, Asur ve nihayetinde Fenikeliler. Ben buraya tek tek neler olduğunu yazmayım. Bununla ilgili harika 3 program yapıldı. Gönül Tekin'in Tarihin Arka Odası ve Teke Tek'teki programlarını mutlaka izleyin. O programda Sümer'deki kim, antik Yunan'da neye ve nasıl dönüşüyor tek tek anlatıyor.

Fenikeliler dedim. Antik Yunan'ın sadece mitolojisi değil. Diğer gelişmelerinin de kaynağı Ortadoğudur. Size bilimi bulan Yunanlılar diye anlatılan kişiler bile Fenikeli Sami. :) Antik Yunan bir Hint-Avrupa uygarlığı değil, ortadoğu kolonisidir. Ortadoğu kolonisi olduğu için zaten diğer Avrupalılardan ileridir. Hatta Afrika (Mısır) kolonisidir. Bununla ilgili harika bir kitap var. Martin Bernal - Kara Athena. Mutlaka okuyun.

Tüm Reklamları Kapat

Mesela İtalya (784 örnek)

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Baha Ateş
Baha Ateş
21K UP
Arkeoloji Öğrencisiyim 3 Kasım 2022

Dönemin mitolojik ögeleri herhangi bir değişime uğramadı. Hatta Roma bile belli bir döneme kadar bu ögeleri devam ettirdi. Lakin bir zaman sonra insanların inancı azalınca Yeni Ahit ve Museviliğe yada çoğunluğun deyimiyle Hristiyanlığa geçiş yaptılar.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close