Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ülker Yalçın
Üye 4 Temmuz 2022 1 Cevap
2

Anne rahmindeki ceninin ne zaman doğal seçilim baskısı sonucu taşımış olduğu bu hasarlı genler ortadan kalkardı?

2013' te yayınlanan bir makaleye göre, şimdiye kadar Prena testi yalnızca sözde yüksek riskli hamile kadınlara uygulanmıştır. Ancak, çeşitli nedenlerden dolayı trizomi 21 tanısı alan tüm hamile kadınların yaklaşık yüzde 90'ının kürtajı seçeceği varsayımı yapılmıştır.
172 görüntülenme
Anne rahmindeki ceninin ne zaman doğal seçilim baskısı sonucu taşımış olduğu bu hasarlı genler ortadan kalkardı?
Anne rahmindeki ceninin ne zaman doğal seçilim baskısı sonucu taşımış olduğu bu hasarlı genler ortadan kalkardı?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Matematik öğretmeniyim 4 Temmuz 2022

Sağlıklı gebelikte reaktif oksijen türleri ve antioksidanlar dengede kalır ve DNA hasarı etkin bir şekilde onarılır. Ancak gebelik, oksidatif strese karşı artan duyarlılık sergileyen ve bu denge kolayca bozulabilen inflamatuar bir durumdur. Artan DNA hasarının, gebelik komplikasyonları dahil birçok patolojik duruma dahil olduğu gösterilmiştir. Kirletici maddelere maruz kalma, zayıf beslenme ve egzersiz eksikliği gibi modern yaşam tarzları aşırı inflamasyona, oksidatif strese ve nihayetinde DNA hasarına neden olur. Bu yaşam tarzı değişikliklerinin infertilite, düşük ve geç gebelik komplikasyonları riskimizi artırdığına dair kanıtlar sağlayan giderek artan bir literatür var. Ayrıca, temel DNA hasarı yaşla birlikte artıyor ve gelişmiş toplumlardaki çiftler doğumu geciktiriyor. onları daha fazla riske sokar. Yaşam tarzının ve DNA hasarının gebelik sağlığı üzerindeki etkisini anlamak için, gebe kalmadan önce ve gebeliğe kadar geçen süre, erken gebelik kaybı ve geç gebelikte anne ve fetüs sağlığı ile ilgili örneklerin toplandığı geniş prospektif çalışmalara ihtiyacımız var.[1]

Kaynaklar

  1. D. L. Furness, et al. (2011). Dna Damage And Health In Pregnancy. Journal of reproductive immunology. doi: 10.1016/j.jri.2011.02.004. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close