Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Furkan Amasian
Üye
0

Anadal yandal nasıl yapılır ? Şu anda bilgisayar mühendisliğinin hazırlığını okuyorum nasıl yandal anadal yaparım ?

Hangi alanlarda yan anadal yapabiliyorum ? Akademik olarak ne gibi faydaları var ? Nerden bilgi alabilirim öğrenci işleri falan pek ilgilenmiyor .
851 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Utku Ayaz Akkaş
Utku Ayaz Akkaş
2,719 UP
Bilgisayar mühendisliği okuyorum.

Anadal okuduğunuz bölüme denir. Bu yüzden soruda anadal dediğinizin çift anadal olduğunu varsayıyorum.

Yandal bi bölüm hakkında temel dersleri aldığınız bir programdır. Çift anadal ise normal bölümünüzün yanında başka bir bölümü aynı anda baştan sona okuduğunuz bir programdır.

Hangi bölümler ile yapabilirsinizin cevabı yok çünkü okuldan okula değişiyor tamamen. Bilgi için okulunuzun sitesine bakın yönergede yazar.

Tüm Reklamları Kapat

Birinci sınıf ya da ikinci sınıf bittiğinde istediklerinize başvurursunuz. kabul edilirseniz başlarsınız sonraki dönemden itibaren.

Faydaları da açıkçası subjektif bir şey. sizin gelecek için planlarınıza göre değişir. Ama ikisi de yapmış olmak için yapılacak şeyler değil.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Pınar Taşğın
Ben de bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim

Danışman hocandan veya bölümdeki öğretim görevlilerinden sana yardımcı olmasını rica edebilirsin.

Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bizim okul için biyomedikal mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği ile çift anadal yapılıyor sadece. Genelde sadece kendi bölümüne benzer bölümler seçebilecek olsan da okullar bu gibi konularda farklı seçeneklere sahip olabiliyor.

Şunu söylemek istiyorum ki çift anadal ve yandal ağır bir yük ve eğer gerçekten o alanlara ilgin yoksa sırf çift anadal ya da yandal yapabildim demek için bu yükün altına girmeni tavsiye etmem. Kendi bölümüne ağırlık verip, bir şeyler üretmeye çalışmak senin için daha faydalı olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

385 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close