Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Asu M
Üye 20 Haziran 2023
0

14 yaş için ağır olmayan, giriş olması adına felsefe ve bilim kitabı önerisinde bulunabilir misiniz?

14 yaşına yeni basmış bir kardeşim var. bugüne kadar hep fiction okudu ve bunlar da basit düzeydeki kitaplardı. biraz felsefe ve bilim kitapları okumasını istiyorum -kendisi de ikna oldu buna- ama direkt olarak ağır bir kitap verip diretiyor gibi olmak ve soğutmak da istemiyorum. başlangıç için ağır olmayacak kitap tavsiye edebilir misiniz?
436 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ömer Ketkanlı
Liseden yeni mezun olmuş bir tarih bölümü adayı 23 Haziran 2023

Merhabalar,öncelikle bu durumu kardeşinize dayatmadan;kendisinin şahsi rızası ile yapmış olması önemli. Anlaşılan siz de bu durumu sağlamışsınız. Ben,öncelikle niçin felsefe konusunda kendini geliştirmek istediğini(ya da hangi alanda) sorun derim. Çünkü felsefe gibi bir alan bir bilim değildir, uğraştığı meseleler dallanıp budaklanır ve birçok alt dalı bulunmaktadır. Eğer bu konuda hiçbir bilgisi yoksa öncelikle hangi konuya ilgi duyacağını keşfedebileceği kitaplar önermemiz gerekir. Bunun için oldukça basit dile sahip bir felsefeye giriş kitabı alın. Örnek verecek olursak Nigel Warburton'un kitapları bu konuda biçilmiş kaftandır adeta. Warburton'un Felsefeye Giriş ve Klasiklerle Felsefe kitaplarını alıp okumasını teşvik edebilirsiniz. Bu kitaplar sade dille yazılmış,felsefeyi çeşitli dallara ayırmış kitaplardır. Sonrasında yine aynı kategoriden ama bir tık(fazla değil bir tık) daha ağırını alarak iyice pekiştirmek amacıyla Ahmet Cevizci'nin Felsefeye Giriş kitabını alabilirsiniz. Bu kitapları okuduktan sonra kardeşinizin felsefenin hangi alanına ilgisi olduğunu az buçuk anlayacaksınız:) Ayrıca filozofların genelini de tanısın,hiç yoksa kulak aşinalığı oluşsun diye Nigel Warburton'un Felsefenin Kısa Tarihini alıp okuyabilirsiniz. Kardeşinizin ilgi alanı belli olduğunda bununla ilgili kendini geliştireceği türden filozofların eserlerini alabilirsiniz. Örneğin etik(ahlak felsefesi) için şu filozofların şu eserleri,ontoloji(varlık felsefesi) için şu filozofların şu eserleri tarzında bir liste çıkarabilir. Ama benim naçizane tavsiyem ilgi alanını keşfettikten sonra bu eserleri kendisinin araştırması:))) Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close