Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İbrahim Akçabay
Üye
1

''Arıtma cihazı su da ki kireci de arıttığı için uzun süreler içilirse kemik zayıflar'' ifadesi ne kadar doğru?

19 yaşındayım 8 yıldır arıtılmış su içiyorum ve kemiklerimi güçsüz ne yapmalıyım?
2,429 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
308K UP
Krononot⁸

Suyu biyokimya için en nitelikli çözücü olmasının dışında, içeriğindeki mineral maddeler için de kullanıyoruz. İdeal olan, toprakta süzülmüş ve akmakta olan suyun içilmesidir. Özellikle boru içinde beklemiş suyun moleküler yapısı değişerek dokulara ulaşamaz hale gelmesi ve arıtma cihazlarının suyun içeriğini fakirleştirmesi açılarından baktığımızda, dereden su içemeyeceğimiz için kullandığımız su kaynaklarını sabit tutmamak gerekiyor. Pet şişedeki suda sentetik florür bulunur mikroorganizma ürememesi için. Bu da bir sorun. Bu ve benzer nedenlerle, arıtma suyunu da, pet şişeyi de sürekli kullanmak yerine, ara ara termal tesislerden içilebilir termal su almak gerekli aslında. Hem mineral hem iyon açığını inanılmaz giderir bu zengin sular. Ayrıca kemik için yeşil sebze inanılmaz önemli. Artık inek sütünün insan biyolojisine uyumlu olmadığını biliyoruz.

Ayrıca özel olarak kemik yapısı ile sorunu olan bir kişinin, vücudun asit yükünü atmak için kullandığı yöntemleri iyi bilmesi gerekir. Çünkü bir tanesi de, asidik metabolik artıkların kalsiyuma bağlanarak kristalize edilmesiyle kana karışmasının önlenmesi var.... Gereken kalsiyum bilin bakalım nereden çekiliyor.... Evet kemiklerden. Herkeste metabolik artıkların atılımı farklıdır. Herkeste olmayabilir, ancak kemik sorunu yaşayan bir kişinin bu konuda bilgilenmesi gerekir. Gazlı içecek kola kızartma gibi asidik yiyecekleri sağlığı için zaten yemiyor olması gerekirken, sorunundan dolayı tamamen unutması gerekir. Beslenme biyomkimyasını ileri düzey araştırmak, genetik gerekliliklerimizi öğrenmek ve ona göre yaşamak zorundayız. Bilim insanları yıllarca sabırla araştırarak bilimsel literatürü oluştururken, biz bir zahmet okumaktan çekinmemeli, bir hekimden çok daha iyi bilmek zorundayız. Beslenme biyokimyasını iyi bilen biri, neyi ne zaman nasıl yiyeceği konusunda ayılmış, netleşmiştir ve sorunlu *yiyecek*leri hayatından çıkarmakta sorun yaşamayacak seviyeye gelmiştir. Çünkü hangi besin çeşidi vücuda girdiğinde ne yolla nasıl metabolize oluyor artık biliyoruz. Temel yapıtaşlarımızın nasıl oluştuğunu bilmeyeceksek, niye yaşıyoruz diye kendimize sormamız lazım.

Tüm Reklamları Kapat

272 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close