Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Tanıl Bora

Tanıl Bora

Biografi Eklenmedi. Ekle
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
Eklenmedi. Ekle
Doğum Yeri
Eklenmedi. Ekle
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (2)
Alıntılar (3)
Söz
Şafak Aki
Şafak Aki
115K UP
Alıntıyı Ekleyen 12 Ekim
Kendi mağduriyetinin içine kapanmadan, hasımlarının dahi 'iyi'leşme ve vicdanen sağalma ihtimalini 'tahrik ederek', geleceği kurmaya bakan bir dil ve tavrı benimsemişti Hrant Dink. Herkesle konuşmaya açık, mutedil ve nazik tavrı, sadece meselesinin ağırlığının gerektirdiği temkinden değil, bu radikal iddiasından geliyordu. O, esinini lisedeki bir öğretmeninden aldığı dingin mücadele ilkesiyle, hakikat anlatıcısı olmanın getirdiği haklılığın ve meşruiyetin peşinatına güvenmeyerek, gerçekten herkese anlatmanın bir yolunu bulma sebatını taşıyordu.
Kaynak: Cereyanlar/Türkiye'de Siyasi İdeolojiler
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Şafak Aki
Şafak Aki
115K UP
Alıntıyı Ekleyen 7 Ekim
Hasan Âli Yücel (1897-1961) 1925'te Milli Mecmua'da, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Avrupa medeniyetinin bize sıfır verdiğini yazar; milletimizi sınıftan döndürüyor, vatanından ediyordurlar. Fakat milletimiz ikmal imtihanını atlatmıştır: Bu numaraya razı olmadık. Çekişe çekişe, mümeyyizleri bütün beşeriyet olan bir heyet huzurunda tekrar tekrar imtihan olduk; İstiklal Harbi'ni kazandık demek, bize verilen sıfırı tam numaraya kalb ettik demekti. İkmal imtihanında pek mükemmel, yüzümüz ak bir halde çıktık. Kendisini emperyalizm karşıtı bir ulusal kurtuluş savaşının kahramanı olarak gören bir hareketin, savaştaki hasmını veya emperyalist sistemin hâkim güçlerini hakem olarak, öğretmeni olarak görmesi, şaşırtıcıdır, değil mi?
Kaynak: Cereyanlar
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Şafak Aki
Şafak Aki
115K UP
Alıntıyı Ekleyen 4 Eylül
Siyaset felsefecisi Nilgün Toker, Türk sosyal demokrasisinin bir sosyal adalet ve eşitlik projesinin değil, bir ulus-devlet ve modernlik inşası projesinin adı olduğunu saptar. Bu nedenle devleti koruma önceliğine kitlenmiş, hatta neredeyse bir devlet aygıtı gibi görünmüştür. Toker'e göre Türk Sosyal Demokrasisi, ancak bir sol-demokrat kamuoyunun etkisiyle ve ancak o etki oranında, devletlû kimliğinden çıkıp sosyal-demokratlaşma istidadı kazanabilmiştir. O istidat, bir türlü devletin bekası markajından kurtulamamıştır. Sosyal demokrasinin evrensel karakteriyle de paylaşılan, ancak ciddi yerli ve milli katkıyla ağırlaşmış bir zaaf...
Kaynak: Cereyanlar-Türkiye'de Siyasi İdeolojiler
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Eser Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close