Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
John Bardeen

John Bardeen

John Bardeen, 23 Mayıs 1908'de Wisconsin, Madison'da dünyaya geldi ve kariyeri boyunca hem fizik hem de elektrik mühendisliğinde büyük başarılar elde etti. Bardeen, modern elektronik cihazların temel taşı olan transistörün icadıyla 1956’da ilk Nobel Fizik Ödülü’nü kazandı. Bu buluş teknolojide devrim yaratarak bilgisayardan telefona kadar birçok cihazın geliştirilmesine olanak sağladı. 1972’de ise ikinci kez Nobel Ödülü’ne layık görüldü; bu sefer süper iletkenlik üzerine geliştirdiği BCS teorisiyle. Kariyerine Bell Labs'te başladı ve daha sonra Illinois Üniversitesi'nde hem teorik hem de deneysel çalışmalara öncülük etti. Bardeen bilim dünyasında son anına kadar aktif kalarak hayatını bilimsel keşiflere adadı. 1991'de hayatını kaybeden Bardeen, dünya çapında bilim ve teknolojiye olan katkılarıyla hatırlanıyor.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
23 Mayıs, 1908
Ölüm Tarihi
30 Ocak, 1991
Ölüm Yaşı
82 yaşında
Ölüm Sebebi
John Bardeen, kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Boston'daki Brigham and Women's Hastanesi'nde gerçekleşen tedaviler sırasında kalp rahatsızlığına bağlı komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirdi.
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (0)
Alıntılar (1)
Alıntı & Aforizma
Sena Küçükkıvanç
Alıntıyı Ekleyen 23 Ekim
Bir araya gelen insanların ortak emeği, tek bir bilim insanının tek başına ulaştığı sonuçlardan çok daha derin ve etkili olabilir. Birlikte çalışmanın gücü, bazen bireysel çabaların ötesine geçer.
Kaynak: The Nobel Prize in Physics 1972: Banquet Speech
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
24
2 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Eser Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close