İnsanın Hayatta Kalma Mücadelesi: Salgın Sırasında Hastalar, Daha Hızlı İlgi Görmek İçin Ebola Hastası Taklidi Yapıyorlardı!
ABD'nin Ohio eyaletinin Columbus kentindeki yetkililer saat akşam 9 civarında bir telefon aldılar. NBC'nin haberine göre, yerli bir kadın, Ebola-benzeri semptomlar gösteriyordu. ABC'nin haberine göre, kadın aynı zamanda yakın bir geçmişte Batı Afrika'ya seyahat etmişti. Batı Afrika, 2014 yılı içerisinde Ebola'nın patlak verdiği ve 9.000 vakanın görüldüğü, 4500'ünün ölümle sonuçlandığı coğrafyadır.
Telefon üzerine, derhal HAZMAT güvenlik ekipleri hemen kadının evine sevk edildi ve kadın, Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Burada, izolasyon ünitesine kondu. Ancak hiç akla gelmeyecek bir şey, kısa sürede keşfedildi: kadın, kendisine Ebola virüsü bulaşmadığını bildiği halde, Ebola'ya yakalanmış gibi davranmış, semptomları taklit etmiş ve yalan söylemişti!
Columbus Halk Sağlığı Merkezi'nden Jose Rodriguez, kadının aslında Ebola semptomları olmadığını ve hiçbir zaman Batı Afrika'ya seyahat etmediğini söylüyor. Kadının evine ilk ulaşan ekiplerden biri olan İtfaiye Departmanı'ndan şef Tracy Smith, "kadının, bir başka hastalığı nedeniyle, daha hızlı tedavi görebilmek için bu şekilde yetkilileri kandırdığını" söylüyor.
Bu tür sahtekarlıklar, sadece Ebola'da değil, daha önceki birçok salgın hastalık ve faciada da görüldü. Örneğin, AIDS salgınları sırasında ve 11 Eylül saldırıları sonrasında birçok hastanede, daha hızlı tedavi görüp, diğer hastaların önüne geçebilmek için o dönemin popüler hastalığını ileri süren, semptomlarını taklit etmeye çalışan kişiler raporlandı. Bu, adeta insanların yaşam mücadelesinin modern bir örneğini teşkil ediyor. Northwestern University'den suç bilimci olan ve şiddet üzerine birçok kitabı bulunan Jack Levin, bunu şöyle anlatıyor:
Bir trajedi ne kadar yaygınsa, basında o kadar geniş ve uzun süreli yer buluyor. Bu da, daha güçsüz olan bireylerin, bundan faydalanabilmek ve kontrolü ele alabilmek için akla gelebilecek en fena şeyleri deniyorlar. Bu tür kandırmacaları önümüzdeki aylarda daha çok duyacağız.
Yani bu insanlar, bir fırsat görüyorlar ve onu değerlendiriyorlar. Bu, başka hastaların canına mal olacak olsa bile, hayatta kalma güdüsü her şeyden üstün geliyor. Bu da, insanlığın en modern çağlarında, en modern ülkelerde bile hayatta kalma mücadelesinin canlı ve kanlı bir örneği oluyor.
İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!
Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.
Soru & Cevap Platformuna Git- 10
- 3
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- Türev İçerik Kaynağı: HuffPost | Arşiv Bağlantısı
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 03/12/2024 20:42:18 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/2863
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.