Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
1) Kişiyi herhangi bir alanda uzman yapan şeyleri düşünün: Türlü başarısızlıklar, sürekli pratik yapma isteği, yeni yollar deneme, kitap okuma... Tüm bunların içinde sabır, öğrenme ve anlama gibi zaman isteyen unsurlar var. Bu unsurlar insana derinlik kazandırarak "anlayabilme" odaklı bir gelişim meydana getiriyor. Yapay zekanın anlayıp anlamadığı ise bildiğim kadarıyla belli değil; onun olayı hız.
Geçenlerde aklıma takılan felsefi bir soru var. Derin fikir ortamı yaratmak isterim. Katılmak isteyenler bana ulaşabilir mi? Farklı fikirlere açığım. Blog yazısı olarak paylaşmak isterim sonucu.
Amerikalı jeolog ve astronot Harrison Schmitt 3 Temmuz 1935'te doğdu. Apollo 17 göreviyle Ay'a ayak basan 12. insan ve orada çalışan ilk profesyonel jeolog oldu. Ay yüzeyinde jeolojik incelemeler yaparak Taurus-Littrow vadisinden 115 kg kaya örneği topladı. Bu örnekler Ay'ın jeolojik evrimine ışık tuttu. Wisconsin Üniversitesi'nde mühendislik profesörü olarak uzay kaynakları üzerine ders verdi.
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı'nın bilimi yaymasına destek olur musunuz?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Evrim Ağacı'na 1 defaya mahsus vereceğiniz 30₺ düzeyindeki bir desteğin, ömrünüz boyunca reklamlara tıklamanız hâlinde sağlayacağınız faydadan binlerce kat daha büyük olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı Premium'a katılın, hem reklamları kapatın hem sağladığımız ayrıcalıklardan faydalanın! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“İnsanlar bana bilimin hayattaki büyük soruları asla yanıtlayamayacağını söylüyorlar. Saçmalık! Problem, sizin sorularınızın yeterince büyük olmaması!” Phil Plait
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).