Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ABD'li lise öğrencileri Calcea Johnson ve Ne'Kiya Jackson, Pisagor teoremini trigonometri kullanarak ve dairesel akıl yürütmeye başvurmadan kanıtlayarak matematik dünyasında önemli bir başarı elde ettiler. Bu keşifleriyle öğretmenlerini ve matematik camiasını etkilediler; bizlere gençlerin bilime taze bir bakış açısı getirebileceğini bir kez daha gösterdiler.
Zaman Algımız Kütlemizle doğru orantılımı( Yada orantılımı )?; Yer sofrasında yemek yediğim sırada kaseye uzun uzun baktım ve şunu sordum, Kasenin üstündeki baloncuk olsaydım ve kendime baksaydım yavaşmı gözükürdüm yoksa çok hızlı hareket eden bir varlık olarakmı gözükürdüm orda? Sonra düşündüm Eğer Yavaş gözüküyorsam karşı tarafa ,ben hızlı olduğumu düşünürüm. Aslında kare deliklerde böyle bişeymi biz kare delik için baloncuk değil baloncuğun molekülü isek Yer sofrası Öğreniğindeki gibimi olur Zaman? Göreceli Olan zaman karadeliğe göre normal akar ama bize göre yıllar Milyonlarca yıl olarak akar? Aslında Kütlemiz bizi zamanda ileri ve geriye Götüren Keşfetmediğimiz bir şeymi? Kütlesiz diye tabir edilen şeyler( Terim olarak hatırlamıyorum ne olduklarını) Onun içinmi zamanı göreceli yaşamaz çünkü alt sınırları yoktur değilmi? kütlemizi yok edersek kare deliğin ekseninde dolaşırsak onla aynı görece zamanı yaşarız buda zaman makinesi olur? Aklımdan geçen bunlar bilgili Abi / Abla Yazarsa mutlu olurum..
1
0 Yorum
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Dış Sitelerde Paylaş
Raporla
Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Birlikte daha güçlüyüz! 2024'te Türkiye'de bilim iletişimini daha da ileriye taşıyalım.
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024 yılında da Evrim Ağacı, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak için çalışmaya devam edecek. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyoruz. Siz de Türkiye'nin bilim alanında öncü olmasına yardımcı olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Anlamadığınız her şey, siz onu anlayana kadar size tehlikeli gelir.” Larry Niven
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).