Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Size özel
Önce en yeniler
Popüler
Akış
İfade
Biyocoğrafya
Kurbağa
Dna
Karbondioksit
Metal
Çiçek
Sanat
İnfografik
Yüksek
Yılan
Ağız
Avrupa
Travma
Ortak Ata
Antibiyotik
Koaservat
Sahtebilim
Balık
Güç
Şehir Hastanesi
Ağız Sağlığı
Kurt
Doğa Olayları
Gıda
Moderatör Uyarısı
Kural İhlali1 moderatör tarafından eklendi
Linki gönderi girme panelindeki "Bağlantı Ekle" butonuna tıklayıp giriniz.
"FAHİŞELİĞİN DÜNDEN BUGÜNE TARİHİ" isimli blog yazım yayındadır, herkese iyi okumlar:
https://evrimagaci.org/blog/fahiseligin-dunden-bugune-tarihi-13672
"1 saniye" kavramı, Sezyum-133 atomunun iki enerji seviyesi arasında elektron geçişi için gereken 9.192.631.770 döngüyle tanımlanır. Atom saatleri, bu sabit frekansı kullanarak zamanı ölçer ve NASA'nın Uzay Atom Saati, cıva atomlarıyla 10 milyon yılda sadece 1 saniye hata yapar. Bu hassasiyet, uzay navigasyonunda kritik öneme sahiptir.
Güneş saatleri, güneşin gölgesini kullanarak zamanı gösteren en eski aletlerdir. M.Ö. 3500 civarında basit bir dikey çubukla başlayan bu aletler, M.Ö. 8. yüzyılda Mısır gölge saati ve Yunan hemisferik güneş saati gibi hassas tasarımlara evrimleşti. Günleri mevsime göre değişen "sezonluk saatlere" böldüler. Müslümanlar ise güneş saatlerini trigonometriyle geliştirip namaz vakitlerini belirlemede kullandılar.
Thomas S. Kuhn’a göre bilimsel devrimlerde bilim toplulukları farklı bilimsel dünya görüşleri arasında bir seçim yapmak durumunda kaldıklarında bu hem psikolojiktir hem de sosyolojik;çünkü bilimsel bilgi,onun üretenlerin seçimlerinden,inançlarından,içinde bulundukları toplumun sosyal koşullarından etkilenir.
Dünyadaki ilk patent, 1421 yılında Floransalı mühendis Filippo Brunelleschi’ye, büyük mermerleri taşımak için icat ettiği vinç dişlileri için verildi. Patentler, mucitlere fikirlerinden maddi kazanç sağlayarak yenilikleri teşvik eder. Amerika’nın ilk patenti ise 1790’da Samuel Hopkins’e, gübreyi potasyum mineralleriyle zenginleştirme yöntemi için verildi. Fikri mülkiyetin korunmasında patentler kilit rol oynar.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Türkiye'nin en büyük popüler bilim arşivi Evrim Ağacı, sadece sizlerin destekleriyle ayakta duruyor! Bizim arkamızda milyarderler, devletler veya uluslararası örgütler yok. Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Fakirlerin ızdırabı doğa yasalarından değil de, insan müessesinden kaynaklanıyorsa, günahımız ne büyüktür!” Charles Darwin
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).