Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
kara deliklerin ötesinde neler var hala bunu bulamadık ve bulamiyacağız gibi ama bana kalırsa eğer evren sonsuz büyüklükteyse her türlü ihtimal olacağı için bence kara deliklerin arkasında başka bir boyut veya başka bir zamana geçebileceğimizi düşünüyorum
Çünkü Tanrının özelliği mutlak sonsuz bilgi olmasıdır , kesin tek bilgi tanrıdır ve var olan her şeyin bir kesinliği olmalıdır . O halde kesin olan tek şey kesinliğin var olduğudur.
Carnotaurus, tarih öncesi dönemin en hızlı ve ölümcül yırtıcılarından biriydi. Peki, bu iki boynuzlu dinozor gerçekten T. rex'ten daha mı tehlikeliydi?
Bu belgeselde, Carnotaurus'un yaşadığı dönem, avlanma taktikleri, vücut yapısı, ilk fosil keşfi ve neslinin yok oluşuna dair her şeyi öğreneceksiniz.
Uluslararası fizikçi ekibi, karanlık madde araştırmalarından ilham alarak tanımlanamayan hava olaylarını (UAP) bilimsel yöntemlerle incelemeye yönelik yeni bir metodoloji geliştirdi. Özel Hedef Analiz Protokolü adlı yapay zeka yazılımı, kızılötesi kamera görüntülerini piksel piksel analiz ederek gerçek UAP gözlemlerini dijital gürültüden ayırıyor. 2021'de Kaliforniya'da yapılan saha çalışmasında bu yöntem test edildi ve çoğu gözlem için makul açıklamalar bulunurken sadece bir durum açıklanamadan kaldı. Araştırmacılar bu metodolojinin dünya çapında UAP gözlemlerinin bilimsel ve tarafsız incelenmesine katkı sağlamasını hedefliyor.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Reklamlar, internet sitemizin ayakta kalabilmesinin tek yolu. Ama daha iyi bir yol var: Evrim Ağacı Premium! Kreosus üzerinden, bütçenizi zorlamayacak bir miktarda bize destek olarak sitemizdeki bütün reklamları kapatabilir, Evrim Ağacı Premium kullanıcılarının her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Bilimi yanlışlayan tek şey bilimdir ve o da bunu sıklıkla yapar.” Matt Dillahunty
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).