Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
İsviçreli matematikçi Johann Bernoulli, 6 Ağustos 1667'de doğdu. Bernoulli, matematikçi ailesi Bernoulli ailesinin önde gelen birçok matematikçisinden biriydi. Kendisi sonsuz küçükler hesabına yaptığı katkılar ve genç Leonhard Euler'in eğitiminde oynadığı rol ile tanınmaktadır. Bernoulli, Fransızca'da Jean, İngilizce'de ise John olarak da bilinir.
Biyokimyacı ve emekli NASA astronotu Shannon Lucid, 14 Ocak 1943'te doğdu. Uzayda beş kez görev yapan Lucid, 1996 yılında Rus Mir uzay istasyonunda uzun süreli bir görev gerçekleştiren tek Amerikalı kadın olmuştur. Aynı yıl Kongre Uzay Onur Madalyası ile ödüllendirilmiş ve bu onura layık görülen ilk kadın olmuştur.
Biyolog Sydney Brenner, 13 Ocak 1927'de doğdu. Moleküler biyoloji alanında genetik kod ve gelişim biyolojisi çalışmalarıyla tanınan Brenner, C. elegans türü yuvarlak solucanları model organizma olarak kullanarak önemli buluşlara imza atmıştır. 2002 yılında H. Robert Horvitz ve Sir John E. Sulston ile birlikte Fizyoloji ve Tıp Nobel Ödülü'nü kazanmıştır.
Fiziksel kimyacı ve mucit Ruth Mary Rogan Benerito, 12 Ocak 1916’da doğdu. Tekstil endüstrisine yönelik yenilikçi çalışmalarıyla tanınan Benerito, özellikle kırışmayan pamuklu kumaşların geliştirilmesinde kullanılan çapraz bağlama tekniğiyle öncü olmuştur. 55 patente sahip olan Benerito, bilimsel başarılarıyla sektör üzerinde kalıcı bir etki bırakmıştır.
Fransız-Amerikan nörobilimci Roger Charles Louis Guillemin 11 Ocak 1924'te doğdu. Nörohormonlar üzerine yaptığı çalışmalarla 1976'da Ulusal Bilim Madalyası ve 1977'de Nobel Tıp Ödülü'nü aldı ve o yıl ödülü Andrew Schally ve Rosalyn Sussman Yalow ile paylaştı.
Amerikalı astronom Robert Woodrow Wilson, 10 Ocak 1936'da doğdu. 1964'te Arno Allan Penzias ile birlikte Kozmik Mikrodalga Arkaplan Işımasını keşfetti. Bu keşif, Büyük Patlama teorisinin doğruluğunun anlaşılmasında önemli bir rol oynadı. 1978'de Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Wilson, moleküler gaz gözlemleriyle astronomide çığır açtı.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
3
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
2024 yılında da bilim için Evrim Ağacı'nın yanında yer alın!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024 de Evrim Ağacı için yeniliklerle dolu bir yıl olacak. Türkiye'nin en güvenilir bilim platformunu daha da ileriye taşımak için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu işi sadece bir hobi olarak yapmıyoruz; bu, bizim tek mesleğimiz ve yegâne görevimiz. Siz de 2024 yılında Evrim Ağacı'nın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunarak bu yolculuğun bir parçası olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Varsayımlarınız, dünyaya açılan pencerelerinizdir. Arada bir tozunu alın, yoksa içeri ışık girmez.” Isaac Asimov
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).