Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Size özel
Önce en yeniler
Popüler
Akış
Diş Hastalıkları
İnsanın Evrimi
Teknoloji
Depresyon
Kimya
Doğum
Işık Hızı
Tehlike
Mantık Hatası
Dağılım
Akciğer
Pediatri
Diş
Allah
Doğa Yasası
Gözlem
Galaksi
Diyet
Kanıt
Dalga Boyu
Evrim
Samanyolu Galaksisi
Ekoloji
Neandertaller
Neandertal
Moderatör Uyarısı
Olgusal Hata1 moderatör tarafından eklendi
İnsan, günümüzdeki maymun kuzenleri ile ortak atayı paylaşsa da paylaşılan ortak ata da bir maymun türüdür. İnsan, maymun ataları olan (maymundan gelen) ancak günümüzdeki diğer maymunlarla ortak atası bulunan bir türdür.
Insanlarin maymundan geliyor algisi bence bir misnomer, sayet bu sizin kuzeninizden gelmesi gibi bir sey. Ama iki tur de ortak atadan geliyor seklinde ozetlenebilir
Birgün bir gurup insan yaklaşık 100 kişi bir yere toplanmış ve sohbet havasına girmişler tabii bu 💯 kişi de bizim "cahil" diye adlandırdığımız bir topluluk aralarında yine birazcık daha onlara nazaran zeki olan birisi varmış tabii şimdi çevresindekiler eksi olunca kendini bayağı artı olarak görüyormuş bir gün bunu almışlar gerçekten zekilerin arasına koymuşlar işte o zaman ne kadar eksi olduğunu anlamış ...
İngiliz jeofizikçi Sir Harold Jeffreys, 22 Nisan 1891'de doğdu. Matematik, istatistik ve yer bilimleri alanında çalışan Jeffreys, olasılık teorisinde nesnel Bayesian yaklaşımını yeniden canlandırdı. 1939'da yayımlanan Theory of Probability adlı eseri, istatistiksel metodolojide temel referans kabul edildi.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı Premium'a katılın, her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanın!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Reklamlar, internet sitemizin ayakta kalabilmesinin tek yolu. Ama daha iyi bir yol var: Evrim Ağacı Premium! Kreosus üzerinden, bütçenizi zorlamayacak bir miktarda bize destek olarak sitemizdeki bütün reklamları kapatabilir, Evrim Ağacı Premium kullanıcılarının her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Aslen mühendis olacaktım. Ancak pratik gündelik yaşamı, sırf açgözlü bir maddi kazanç amacıyla daha da geliştirmek için yaratıcı zekamı harcama düşüncesi bana katlanılamaz geldi.” Albert Einstein
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).