Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
İleride enerji kıtlığı yaşayacağımız büyük bir gerçek. Dünyanın iç çekirdeğinden ısı enerjisi almak bir nevi çalmak ileriki yıllardaki belki asırlardaki enerji ihtiyacımızı karşılamaz mı? Çekirdeğe yaklaştıkça artan basıncın farkındayım ama insansız robotlarla açılan çukurlar ile mümkün olmaz mı? Lise 1im fizik hocam enerji konusunda konuşurken aklıma geldi. Benim anlayabilceğim basit bir dille anlatırsanız sevinirim
"Düşün, sorgula, soru sor, araştır, incele, merak et, şüphe duy, kurcala, bozmaya çalış, açık ara, güvenme, sebep ara, neden de, arkasına bak, inanma, eleştir, kabul etme, eksik gör, hata bul, olanla yetinme, üret, fikrini söyle, daha iyisini iste, hesap sor, daha fazla düşün..."
250 milyon yıl önce, volkanik patlamalarla atmosfere büyük miktarda karbondioksit salındı, bu da iklimi aşırı ısıtarak Mega El Niño döngülerini tetikledi. Bu aşırı El Niño olayları, Dünya’daki yaşamın %90’ını yok eden en büyük kitlesel yok oluşu başlattı. Bilim insanlarının yeni araştırması, Permiyen döneminin sonunda gerçekleşen bu felaketin, küresel ısınmanın neden olduğu tehlikeleri modern insanlık için de bir uyarı olarak nitelendiriyor.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
1
0 Yorum
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Dış Sitelerde Paylaş
Raporla
Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
2024'te de Evrim Ağacı ile bilim yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024'te de bilimin Türkiye'nin her köşesine ulaşmasına katkıda bulunun! Evrim Ağacı olarak, sizin desteğinizle bilim iletişimini daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Milyarderlerin, devletlerin veya uluslararası örgütlerin hiçbir desteği olmadan, neredeyse tamamen sizler gibi bilimseverler sayesinde ayakta duruyoruz. Siz de bu yolculuğun bir parçası olmak isterseniz, bize destek olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“İyi bir kahkaha ve insanlara yönelik merhametli olmak, erişebileceğimiz en üst bilgi seviyesidir.” Richard Feynman
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).