Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Herkese merhaba, hangi yöntemle, Teknik olarak söylüyorum, depremleri takip edip arastiriyorlar, deprem tahmini nasil yapiliyor. Baya baktim da tam anlamadiysam da, sanirsam bir iki fikrim var, umarim burada bir ara detayli anlatabilirim.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde lisans olarak moleküler biyoloji ve genetik okuyan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum ben de bu sene lisans eğitimi olarak burayı düşünüyorum çünkü genel olarak akademik altyapısı, altyapısı ve eğitiminin kalitesi ile sürekli karşıma çıkıyor. Bende epigenetik ( özellikle de metil jasmonat üzerine yoğunlaşmak istiyorum ) bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
Faraday'ın indüksiyon yasası ve Ampere-Maxwell yasası olarak bildiğimiz Magnetik alanın rotasyoneli, zaten yüklü parçacıkların Elektromagnetik alandaki basit bir hareketinin sonucu olduğu için, bu iki denklem tanımlayıcı denklem olmaktan çıkar. Sonuç olarak, bizim bu iki denklemi kullanarak türettiğimiz Elektromagnetik dalga denklemi boşluğa düşer. Bu, Elektromagnetik teoriye çok büyük bir soru işareti açar.
Dünyanın en kısa savaşı ise İngiliz-Zanzibar Savaşı'dır. (Anglo-Zanzibar Savaşı). Birleşik Krallık ve Zanzibar arasında 27 Ağustos 1896 tarihinde olmuştur. Savaş sadece 38 dakika sürmüştür.
1
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Bilimin ışığını 2024'te de Evrim Ağacı ile birlikte yayalım!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Türkiye'nin en büyük bilim platformu olarak, 2024'te de bilim iletişimini güçlendirmeye devam etmek istiyoruz. Evrim Ağacı, sizin gibi bilimseverlerin desteğiyle büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Sizlerin maddi desteği bizim için çok değerli. 2024 yılında da bu destekle bilimi daha geniş kitlelere yayabiliriz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“İnsan, üzerinde iyi çalışılırsa, en iyi hayvan türüdür. Ama hukuk ve adaletten ayrı düşerse, var olan en kötü canlıya dönüşür.” Aristoteles
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).