Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Bütün olumsuz özelliklerine rağmen insan sayısında artış yaşatan bu durum, biyolojik bir başarı sayılabilir. Neticede 100 insan 1 insandan çok daha iyidir. Bireysel düzeyde baktığımızda ise yerleşik hayat, insanlara berbat bir hayat sunuyordu. Kıtlıktan dolayı öldürülecek olan bir kız çocuğuna yerleşik hayatın biyolojik olarak başarılı olduğunu söyleyin. Sizce bu kız çocuğu “O zaman boşuna ölmüyorum” diyebilir mi ?
Zekanın bir özelliği bence kendinden farklı (düşünce,ırk,renk,hastalıklar) insanlara karşı davranışlardır. Örnk: ben pek konuşkan birisi değilim( neredeyse insanlarla hiç konuşmam, kalabalık yerleri falan sevmem) , kendileriyle konuşmadığım için bana zorbalık yapıyorlar. Yani sebep sadece bu çok saçma değil mi? Kısacası benim bir farklılığımdan dolayı bana zorbalık yapıyolarsa veya başkasına karşı ben onların zekasından şüphe duyarım çünkü dünyaya çok dar bir bakış açısıyla bakıyorlar.:)
"Bilimin ve insanlığın geleceğini şekillendiren dahiler, fikirleriyle zamanın ötesine ışık tutuyor. Merkezde yükselen sütun, bilimsel ilerlemenin temeli; üzerinde yükselen evrenle bütünleşmiş figür ise benim geleceğe uzanan hayalimi simgeliyor. Einstein'ın dehası, Hawking'in azmi, Tesla'nın vizyonu,Curie'nin karalılığı ve Darwin'in keşifleri, bu yolun rehberleri... Bilim ,ışığını kaybetmezse, gelecek de aydınlık olur."
ABD'li biyomedikal araştırmacı Robert Charles Gallo, 23 Mart 1937'de doğdu. HIV'in AIDS'e neden olduğunu kanıtlayarak tanı testini geliştirdi, bu keşif HIV araştırmalarında dönüm noktası oldu. Maryland Üniversitesi'nde İnsan Virolojisi Enstitüsü'nü kurdu, Profectus BioSciences ve Global Virus Network'ün bilimsel direktörlüğünü üstlendi. 1980-1990 arasında dünyanın en çok atıf alan bilim insanı oldu, 1.300'den fazla makale yayınladı. Çalışmaları modern viroloji ve immünoloji alanlarında kritik rol oynadı.
Merhaba arkadaşlar evde aşağıda verdiğim hareketleri yaparak kas yapabilir miyim 1.70 52 kiloyum
Şınav (3 set x 10 tekrar)
Mekik (3 set x 15 tekrar)
Plank (3 set x 30 saniye)
Squat (3 set x 12 tekrar)
Bilek Bükme (3 set x 15 tekrar)
Ters Bilek Bükme (3 set x 15 tekrar)
El Kavrama Egzersizi (3 set x 30 saniye sıkma)
2
4 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Türkiye'nin en büyük popüler bilim arşivi Evrim Ağacı, sadece sizlerin destekleriyle ayakta duruyor! Bizim arkamızda milyarderler, devletler veya uluslararası örgütler yok. Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“(...) Bu sözcükler, kendi başlarına olumsuz anlama sahip sözcükler değildir. Genellikle bunun sebebi; şüpheciliği kötümserlik ya da agnostisizm/bilinemezcilik ile, sorgulamayı inançsızlık ile, eleştirmeyi laf dalaşı ile ve tartışmayı kavga etmek ile karıştırıyor olmamızdır. (...)” Çağrı Mert Bakırcı - Arsel Berkat Acar
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).