Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
500 ATP Ödüllü Soru: Eğer Karadeliğin yuttuğu maddeler bir yerden çıkıyorsa bu gök cisimlerinin büyümemesi gerekmez mi? Hemen cevapla!
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gönderiler
Yavru
Bilim Tarihi
Yatay Gen Transferi
Kromozom
Çocuklar İçin Bilim
Mikrop
Dünya Dışı Yaşam
Ayak
Abiyogenez
Malzeme
Eşcinsellik
Diş Hekimi
Sıcaklık
Ecza
Analiz
Nötron
Makina Mühendisliği
Kilo
Değişim
İstanbul
Aşırı
İngiltere
Demir
Gelişim
Editör Seçkisi
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Pırıl Okay
Pırıl Okay
93.3K UP
8 Şubat 2024
Günde 8 saat sınıfta oturup öğretmeni dinlediğimiz, çoktan seçmeli bir sınavda başarılı olmaya yönelik tasarlanan eğitim sistemimizin çok eskide kaldığını, günümüz için yeterli olmadığını düşünüyorum. Eğitim sistemimizin temeli Sanayi Devrimi'ne dayanıyor. Endüstrilerin gelişmesiyle birlikte, üretimde çalışması için okur-yazarlık ve temel matematik bilgisi olan vasıflı bir işgücüne ihtiyaç duyulmuş. Nitelikli işgücüne duyulan ihtiyaç, sanayileşmiş ülkelerde devlet okullarının kurulmasını ve yaygınlaşmasını sağlamış, hangi sosyoekonomik düzeyden olursa olsun tüm çocuklara temel eğitim hakkı tanınmış. Ana hedef nitelikli bir işçi sınıfı yetiştirmek olduğu için, üretimde olduğu gibi eğitimde de standardizasyona önem verilmiş; tüm okullarda okutulacak ortak bir müfredat, ortak ders kitapları ve ölçüm yöntemleri benimsenmiş. Okullarda, nitelikli bir işçi için iş hayatında önemli olan disiplin, itaat ve dakiklik gibi değerler vurgulanmış. Örneğin, öğrenciler okulda 8 saat ders dinlemeye alışmak zorunda çünkü ileride mesaileri de 8 saat olacak. Veya sınıfta dersin akışını öğretmen belirler çünkü öğrencilerin ileride patronlarına itaat etmeyi bilmeleri gerekecek.
Günümüzde ise Bilişim Çağı'ndayız ve Endüstri Çağı'nda önemli olan bazı bilgi, beceri ve değerlerin yerini yenileri aldı. Ancak eğitim sistemimiz bu dönüşümü henüz gerçekleştiremedi. Matematik derslerinde pek çok formül ezberliyoruz ve günümüzde bilgisayarların rahatlıkla yapabildiği işlemleri elle yapmayı öğreniyoruz. Ancak, gerçek bir problemi çözmek için matematiği nasıl kullanabileceğimizin üzerinde pek durmuyoruz; bir problemi çözmek için bir yazılımdan nasıl yardım alabileceğimizi hiç öğrenmiyoruz. Edebiyat derslerinde, bir tane edebi eseri gerçekten okumaktansa yüzlerce eserin yazarını ve konusunu ezberliyoruz. Fen derslerinde ise pek çok bilgi öğreniyoruz fakat bu bilgilere hangi deneyler sonucunda, nasıl ulaşıldığını bilmiyoruz. Bu yüzden bilimsel süreci tam olarak kavrayamıyoruz. Eğitim sistemimizdeki eksikliğin, ülkemizin 21. yyda bilim ve teknoloji üreten bir ülke haline gelmesinin önündeki en büyük engel olduğunu düşünüyorum.
42 görüntülenme
5
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Rasul Nurullazade
3 saat önce
Bazen Pubmed'de didik didik aradığın ama bulamadığın, sunumuna inanılmaz katkı sağlayacak o mükemmel makaleyi basit bir google araması ile bulursun. Öyle şaşırtıcıdır işte hayat.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Thrive Physio
5 saat önce
Motor Vehicle Accident Physiotherapy in London
 
Recover fully after a car accident with expert MVA physiotherapy in London from Thrive Physio. We provide personalized MVA rehabilitation services in London tailored to your injuries, including whiplash, soft tissue damage, and concussion.

0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Emre Sev
7 saat önce
LLM'ler kelime tahmin eden stokastik papağanlardır. Stella AI ise insan bilişini simüle eden bir Karar Motoru'dur. CERN ve OpenAIRE tescilli "Zero-Data" mimarimizle tarihi dehaların karar alma algoritmalarını klonluyoruz. İstatistiksel metin değil, "Sentetik Bilinç" üreten bu Deep Tech mimarisini stellaai.tech adresinde test edebilirsiniz.
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Şevval Tektaş
Şevval Tektaş
56.4K UP
7 saat önce
"Bir maket yap" Keşif Maddesi Durum Güncellemesi!

8. Maketim :)

İş birliği teklif et! Şevval Tektaş'ın Keşif Listesi
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Şevval Tektaş
Şevval Tektaş
56.4K UP
7 saat önce
"Bir maket yap" Keşif Maddesi Durum Güncellemesi!
İş birliği teklif et! Şevval Tektaş'ın Keşif Listesi
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"(...) Bu sözcükler, kendi başlarına olumsuz anlama sahip sözcükler değildir. Genellikle bunun sebebi; şüpheciliği kötümserlik ya da agnostisizm/bilinemezcilik ile, sorgulamayı inançsızlık ile, eleştirmeyi laf dalaşı ile ve tartışmayı kavga etmek ile karıştırıyor olmamızdır. (...)"
Çağrı Mert Bakırcı - Arsel Berkat Acar
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)