Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Güç, hırs, zafer ve yalnızlık… Napolyon Bonapart, sadece bir imparator değil, aynı zamanda kendi psikolojisinin en büyük mahkumuydu. Bu videoda, onun çocukluk travmalarından imparatorluk saraylarındaki yalnızlığına kadar tüm yönlerini inceliyoruz.
İngiliz botanist Agnes Arber, 23 Şubat 1879'da doğdu. Tek çenekli bitkiler üzerine araştırmalar yapan Arber, 20. yüzyıl botanik morfolojisinin gelişimine katkı sağladı. Bitki anatomisi ve biyoloji felsefesi alanlarında öncü çalışmalar yürüttü. 1946'da Royal Society'ye seçilen ilk kadın botanist oldu; Linnean Society Altın Madalyası'nı alan ilk kadın unvanını kazandı. Botanik tarihi ve bilim felsefesi üzerine yazdığı eserlerle tanındı.
selam yeni geldim çok şey öğrenmek istiyorum o yüzden burdayım bilimi seviyorum ve ilk sorumu soruyorum bir madde sıçakda eriyib soğukda donuyorsa bunun tam tersi bir madde varmı
İtalyan asıllı Amerikalı virolog Renato Dulbecco, 22 Şubat 1914'te doğdu. Onkovirüsler üzerine çığır açan çalışmalar yürüten Dulbecco, kanser oluşumunda virüslerin rolünü aydınlattı. 1975'te Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü alarak, virüslerin genetik mekanizmalarla hücreleri dönüştürme sürecini keşfetti. Giuseppe Levi'nin öğrencisi olarak yetişti; Salvador Luria ve Rita Levi-Montalcini ile ABD'de bilimsel iş birliği yaptı. Çalışmaları, kanser araştırmalarında moleküler yaklaşımların temelini attı.
Buraya tıklayın dinleyin çok az zamanınızı alır yorum yazın küçük hasta kalbin iyileşmesine vesile olun , bizim buna ihtiyacımiz var ve tabi bizim için dua edin 😔😢
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Siz de bizdensiniz. Destek olun, Evrim Ağacı Premium'a katılın.
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Türkiye'nin en büyük popüler bilim arşivi Evrim Ağacı, sadece sizlerin destekleriyle ayakta duruyor! Bizim arkamızda milyarderler, devletler veya uluslararası örgütler yok. Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“"Uzay günü" adı verilen bir gün icat etmeliyiz. Bu günde, gece boyunca hiçbir ışık çalışmasın ve hep birlikte gözlerimizi uzaya dikelim. Emin olun, insanlığın birbirine ve hayata bakış açısı değişecektir.” Thierry Cohen
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).