Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Goriller yaşayan en büyük primatlardır. Yapılan DNA analizleri sonucunda insanlarla aralarındaki %98-98,6 oranında DNA benzerliği saptanmıştır. Ayrıca diğer alt aile ortak türdeşleri olan şempanzelerle ise aralarında %98.8-99 oranında benzerlikleri saptanmıştır. Gerek filogenetik bağları gerekse homolojilerine bakıldığında goriller Homininae alt ailesine dahil edilmiştir.
Okulda derste canım sıkıldı, deftere bir üçgen çizdim. Sonra içine tekrar üçgenler çizdim ve saymaya başladım. Bir kural fark ettim: Toplam üçgen sayısı = 4n + 1 (n, çizilen üçgen sayısı). Örneğin, 5 üçgen çizdiğimde toplam 4×5 + 1 = 21 üçgen oluşuyor.
Güneş Sistemi'nin yarıçapı 9 trilyon 450 milyar kilometredir.Bu sonuca hesaplamalarımla ulaştığım için çok mutluyum ama evrenin yarıçapını hesaplamak zor geldi,bir sürü sıfır vardı ancak bir gün yapabileceğime inanıyorum :)
Bu düşünce, klasik fiziksel yasaların açıklayamadığı bazı fenomenleri açıklamak için faydalıdır. Örneğin, gecikmiş silgi deneyi gibi kuantum fenomenleri, bu zaman dışı etkileşimlerle açıklanabilir. Parçacıkların zamanla etkileşim olmadan bilgi iletmesi, ışık hızını aşan bir etki gibi gözükebilir.
Kuantum parçacıkları, klasik anlamda zamanla etkileşime girmezler. Bu parçacıklar, zamanın fiziksel bir özelliğiyle değil, başka boyutlardaki etkileşimlerle var olur. Yani, kuantum düzeyinde parçacıklar zaman alanıyla doğrudan etkileşmeden var olabilirler.
Yellowstone Ulusal Parkı'ndaki jeologlar, bölgedeki jeotermal aktivitenin devam ettiğini gösteren yeni bir hidrotermal özellik keşfetti. Bu oluşum, parkın altında yer alan süper volkanın dinamik yapısını anlamak açısından önemli bir bulgu olabilir. Hidrotermal sistemlerdeki değişiklikler, olası gelecekteki volkanik aktivitelerin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bilim insanları, bu yeni keşfin Yellowstone’un jeotermal yapısını nasıl etkileyebileceğini araştırıyor.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
2
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Siz de reklam görmekten sıkılmadınız mı? Onlardan kurtulabilirsiniz!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Bu iş reklamlarla olmaz! Türkiye'de bilimin sesini yükselteceksek, sizlerin ufak da olsa desteklerinize ihtiyacımız var. Evrim Ağacı Kreosus destekçilerine katılarak hem gücümüze güç katabilir, hem de Reklamsız Deneyim gibi Evrim Ağacı Premium ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Biz bilim insanları kumsalda çakıl taşları arayan çocuklar gibiyizdir. Eğer ben, arkadaşlarımdan biraz daha fazla, biraz daha renkli çakıl taşları toplayabildiysem bunun nedeni dizlerime kadar suya girmeye cesaret edebilmiş olmamdır.” Isaac Newton
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).