Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Dr. Arthur Kornberg, 26 Ekim 2007'de öldü. Ünlü biyokimyager, genetik bilimi ve biyolojik sentez alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınır. DNA ve RNA biyosentez mekanizmalarını keşfetmesiyle tanınan Kornberg, 1959'da Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Ayrıca, 1951'de Amerikan Kimya Derneği'nden Paul-Lewis Enzim Kimyası Ödülü de kazandı.
Fransız jeolog Marcel-Alexandre Bertrand 2 Temmuz 1847'de doğdu. Alpler başta olmak üzere dağların yerkabuğunun kıvrılması ve bindirmesiyle oluştuğunu ortaya attı. 1887'de Kaledoniyen, Hersiniyen ve Alpin orojenez dönemlerini tanımlayarak Avrupa dağ kuşaklarının evrimini açıkladı. Çalışmaları modern tektonik araştırmaların temelini attı. 1896'da Fransa Bilimler Akademisi'ne seçildi.
İngiliz pilot Amy Johnson 1 Temmuz 1903'te doğdu. Londra'dan Avustralya'ya tek başına uçan ilk kadın oldu. 1930'larda kırdığı uzun mesafe uçuş rekorlarıyla havacılık tarihine geçti. 2. Dünya Savaşı'nda Air Transport Auxiliary (ATA) biriminde savaş uçaklarını üslerine taşıdı. Thames Halici'ne düşen uçağından paraşütle atladıktan sonra kayboldu, cesedine ulaşılamadı.
Alman jeolog Abraham Gottlob Werner 30 Haziran 1817'de öldü. Yerkabuğu katmanlaşmasına ilişkin Neptünizm teorisini ortaya attı. Bu teori, tüm kayaçların evrensel bir okyanusun çökeltisi olduğunu öne sürer. Kayaçların kronolojik sıralanışını gösteren yöntem jeoloji eğitiminde standart haline geldi. Öğrencilerine kazandırdığı sistematik yaklaşım modern stratigrafinin gelişimini hızlandırdı.
Hintli istatistikçi Prasanta Chandra Mahalanobis 29 Haziran 1893'te doğdu. İstatistiksel analizde kullanılan Mahalanobis uzaklığını geliştirdi. Büyük ölçekli örneklem anketlerinin tasarımına öncülük etti. Hindistan'da antropometri çalışmalarını başlattı. Kurduğu Hindistan İstatistik Enstitüsü, veri bilimi araştırmalarında uluslararası merkez haline geldi. Katkıları nedeniyle Hindistan'da her yıl 29 Haziran Ulusal İstatistik Günü olarak kutlanır.
Alman asıllı Amerikalı teorik fizikçi Maria Goeppert Mayer 28 Haziran 1906'da doğdu. Atom çekirdeğinin kabuk yapısını keşfetti. Bu çalışmasıyla 1963 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı. Atomların iki fotonla etkileşimini teorik olarak öngördü. Bu alandaki ölçüm birimine onun adı verildi. California Üniversitesi'nde fizik profesörü olarak çalıştı.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
4
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Size çok kısa bir mesajımız var: Reklamları kapatmaya ne dersiniz?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Evrim Ağacı'na 1 defaya mahsus vereceğiniz 30₺ düzeyindeki bir desteğin, ömrünüz boyunca reklamlara tıklamanız hâlinde sağlayacağınız faydadan binlerce kat daha büyük olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı Premium'a katılın, hem reklamları kapatın hem sağladığımız ayrıcalıklardan faydalanın! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Anlamadığınız her şey, siz onu anlayana kadar size tehlikeli gelir.” Larry Niven
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).