Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Bir suça veya kötü bir eyleme etki eden ilişkileri anlatmak, anlatılan etkenlerin zorunlu olarak o eylemi doğuracağı anlamına gelmeyeceği gibi, etkenlerin o olayın ana sebebi, doğrudan sebebi, tek sebebi, haklı sebebi olduğu anlamlarına da gelmez. Sadece bu anlatımdan yola çıkarak eylemin meşrulaştırılmaya çalışıldığı sonucunu çıkaramazsınız.
İngiliz botanikçi Francis Darwin, 19 Eylül 1925'te Cambridge'de öldü. Ünlü bilim insanı Charles Darwin'in oğlu olan Francis Darwin, bitki fizyolojisi alanında önemli çalışmalara imza atmıştır. 1894'te yayımladığı "The Practical Physiology of Plants" adlı eseri, İngiltere'de bitki fizyolojisi üzerine yazılan ilk kitaplardan biri olarak kabul edilir. Bitkilerde büyüme eğrileri ve su kaybının kontrolü konusundaki araştırmaları büyük ilgi görmüştür.
İngilizce gün isimlerinin etimolojisi mitolojiyle iç içedir! Pazartesi - Monday "Ay Günü", Salı - Tuesday "Týr’ın Günü", Çarşamba - Wednesday "Odin’ın Günü", Perşembe - Thursday "Thor’un Günü", Cuma - Friday "Freya’nın Günü", Cumartesi - Saturday "Satürn’ün Günü" ve Pazar - Sunday "Güneş'in günü"nden türemiştir. Gün isimlerinin hepsi eski tanrılara ve gök cisimlerine atıfta bulunur.
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Türkiye'nin bilim geleceğine 2024'te de Evrim Ağacı ile katkıda bulunun!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Evrim Ağacı olarak, 2024 yılında da Türkiye'de bilim iletişimini daha da genişletmek istiyoruz. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin maddi desteğine ihtiyacımız var. Reklamlar yeterli değil! Dolayısıyla sadece sizin katkılarınızla Türkiye'nin en büyük bilim platformunu daha da ileriye taşıyabiliriz. 2024 yılında da bize destek olarak bu yolculuğumuza ortak olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Kendi özgürlüğünüzü korumanın tek yolu başkalarının özgürlüklerini korumaktır. Ancak ve ancak ben özgürsem, sen de özgürsün.” Clarence Darrow
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).