Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Aşk gerçekten kördür, birini sevdiğinizde algınız tamamen bozulur, sadece sevdiğiniz şeyleri görürsünüz ve diğer yüzlerce bariz sorunu göz ardı edersiniz, sonra bir gün aniden uyanırsınız, aşkınız bitmiştir ve "ne düşünüyordum, buraya nasıl geldim?" dersiniz! "
Dört Renk Teoremi, herhangi bir haritanın komşu bölgeleri aynı renk olmadan en fazla dört renkle boyanabileceğini kanıtlar. 1976'da Kenneth Appel ve Wolfgang Haken, bilgisayar destekli ilk kanıtı sundu. İnsanların elle kontrol edemeyeceği 1476 özel durum içeren bu ispat tartışmalara yol açtı. 1997'de 633 duruma indirgendi, 2005'te Georges Gonthier yazılımla doğruladı.
Fermat'ın Son Teoremi, 358 yıl boyunca çözülemeyen bir problemdi: "n > 2 için aⁿ + bⁿ = cⁿ denkleminin pozitif tam sayı çözümü yoktur." 1994'te Andrew Wiles, Taniyama-Shimura-Weil sanısını kullanarak bu teoremi kanıtladı. Kanıt, eliptik eğriler ve modüler formlar arasındaki derin bağlantıları ortaya koydu. Wiles'ın çözümü, modern matematiğin en büyük başarılarından biri kabul edilir.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Bu iş reklamlarla olmaz! Türkiye'de bilimin sesini yükselteceksek, sizlerin ufak da olsa desteklerinize ihtiyacımız var. Evrim Ağacı Kreosus destekçilerine katılarak hem gücümüze güç katabilir, hem de Reklamsız Deneyim gibi Evrim Ağacı Premium ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Karanlığa lanet okumaktansa bir mum yakmak yeğdir.” William L. Watkinson
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).