Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Amerikalı iş insanı, mucit ve yatırımcı Steven Paul Jobs, 5 Ekim 2011'de hayatını kaybetti. Jobs, Apple Inc.'in kurucu ortaklarından biri olarak bilinir. Aynı zamanda NeXT'in kurucusu ve Pixar'ın başkanı ve çoğunluk hissedarıydı. Jobs, 1970'ler ve 1980'lerde kişisel bilgisayar devriminin öncülerinden biri olarak tanınır.
Amerikalı fizikçi Joel R. Primack 14 Temmuz 1945'te doğdu. Santa Cruz'daki California Üniversitesi'nde fizik ve astrofizik profesörüdür. Karanlık madde teorisine yaptığı katkılarla tanınır. 1984'te soğuk karanlık madde modelini geliştiren ekipte yer aldı. Süperbilgisayar simülasyonlarıyla karanlık madde yapılarını inceliyor.
Amerikalı bilim yazarı Carl Zimmer 13 Temmuz 1966'da doğdu. Evrim, kalıtım ve parazitler konularında uzmanlaşan Zimmer, The New York Times ve National Geographic gibi yayınlarda bilim makaleleri yazıyor. Yale Üniversitesi'nde moleküler biyofizik alanında yardımcı profesör olarak görev yapıyor. Bilim iletişimine katkılarıyla tanınan Zimmer, Radiolab ve This American Life gibi programlarda da yer alıyor.
Amerikalı mucit ve girişimci George Eastman 12 Temmuz 1854'te doğdu. Fotoğrafçılıkta çığır açarak rulo filmini icat etti ve Eastman Kodak şirketini kurdu. 1888'de piyasaya sürdüğü "Kodak" kamerasıyla fotoğrafçılığı geniş kitlelere ulaştırdı. Şirketin başkanı olarak film endüstrisinin gelişimine öncülük etti. Buluşları, modern görsel iletişimin temellerini attı.
İrlandalı matematikçi ve fizikçi Sir Joseph Larmor 11 Temmuz 1857'de doğdu. Elektrik, dinamik, termodinamik ve maddenin elektron teorisinin anlaşılmasında çığır açan Larmor'un en etkili çalışması 1900 yılında yayımlanan teorik fizik kitabı Aether and Matter'dır.
Hint asıllı Amerikalı mikrobiyolog, bilim insanı ve araştırmacı Ananda Mohan Chakrabarty 10 Temmuz 2020'de öldü. Yönlendirilmiş evrim konusundaki çalışmaları ve plazmid transferi kullanarak genetiği değiştirilmiş bir organizma geliştirmedeki rolü ile tanınır.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
4
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Size çok kısa bir mesajımız var: Reklamları kapatmaya ne dersiniz?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Reklamlar, internet sitemizin ayakta kalabilmesinin tek yolu. Ama daha iyi bir yol var: Evrim Ağacı Premium! Kreosus üzerinden, bütçenizi zorlamayacak bir miktarda bize destek olarak sitemizdeki bütün reklamları kapatabilir, Evrim Ağacı Premium kullanıcılarının her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Herkes kendi fikirlerinin mahkumudur. Dolayısıyla bu zindandan kurtulmalı ve bedenlerimiz gençken gerçeğe yönelik düşüncelerimizi sınamalıyız.” Albert Einstein
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).