Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Amerikalı deniz subayı ve havacı, test pilotu, havacılık mühendisi, astronot ve akuanaut Malcolm Scott Carpenter 1 Mayıs 1925'te doğdu. Nisan 1959'da NASA'nın Mercury Projesi için seçilen Mercury Seven astronotlarından biriydi. Carpenter, Dünya yörüngesine çıkan ikinci Amerikalı ve uzaya çıkan dördüncü Amerikalıdır.
Amerikalı mucit ve girişimci George Eastman 12 Temmuz 1854'te doğdu. Fotoğrafçılıkta çığır açarak rulo filmini icat etti ve Eastman Kodak şirketini kurdu. 1888'de piyasaya sürdüğü "Kodak" kamerasıyla fotoğrafçılığı geniş kitlelere ulaştırdı. Şirketin başkanı olarak film endüstrisinin gelişimine öncülük etti. Buluşları, modern görsel iletişimin temellerini attı.
İrlandalı matematikçi ve fizikçi Sir Joseph Larmor 11 Temmuz 1857'de doğdu. Elektrik, dinamik, termodinamik ve maddenin elektron teorisinin anlaşılmasında çığır açan Larmor'un en etkili çalışması 1900 yılında yayımlanan teorik fizik kitabı Aether and Matter'dır.
Hint asıllı Amerikalı mikrobiyolog, bilim insanı ve araştırmacı Ananda Mohan Chakrabarty 10 Temmuz 2020'de öldü. Yönlendirilmiş evrim konusundaki çalışmaları ve plazmid transferi kullanarak genetiği değiştirilmiş bir organizma geliştirmedeki rolü ile tanınır.
Amerikalı moleküler biyolog Maxine Frank Singer 9 Temmuz 2024'te öldü. Genetik kodun çözülmesine yaptığı katkılarla tanınan Singer, rekombinant DNA teknolojisinin etik ve düzenleyici tartışmalarında önemli rol oynadı. 1975'te düzenlenen Asilomar Konferansı'nın organizasyonunda yer alarak biyogüvenlik protokollerinin oluşturulmasına öncülük etti. Carnegie Enstitüsü'nün başkanlığını yürüttü ve 2002'de Discover dergisi tarafından "bilimin en önemli 50 kadını"ndan biri seçildi.
Fransız matematikçi Henri Paul Cartan 8 Temmuz 1904'te doğdu. Cebirsel topoloji alanında önemli katkılar sağladı. Homolojik cebir ve karmaşık analiz üzerine yaptığı çalışmalarla modern matematiğin gelişimine katkıda bulundu. 20. yüzyılın en etkili matematikçilerinden biri olarak kabul edilir.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
3
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Siz de bizdensiniz. Destek olun, Evrim Ağacı Premium'a katılın.
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Türkiye'nin en büyük popüler bilim arşivi Evrim Ağacı, sadece sizlerin destekleriyle ayakta duruyor! Bizim arkamızda milyarderler, devletler veya uluslararası örgütler yok. Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Bütün bilimlerde hatalar, doğrulardan önce gelir ve hatanın sonradan ortaya çıkmasındansa, önden gitmesi daha iyidir.” Hugh Walpole
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).