Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ait olamama sendromu hakkında bir video yapabilirmisiniz gerçekten bendede bulunduğu için belkide bu psikolojik olayı merak ediyorum ve toplumumuz bu konu hakkında çok bir bilgi sahibi değil şimdiden teşekkür ederim
Nature dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, 2000 yıllık genomların analiziyle Demir Çağı İngiltere'sinde kadınların toplumsal ağların merkezinde yer aldığını ortaya koydu. Durotriges kabilesine ait 50'den fazla eski genom incelendiğinde, çoğu bireyin anne soyunun tek bir kadın ataya dayandığı ve erkeklerin evlilik sonrası eşlerinin topluluklarına katıldığı tespit edildi. Genetik ve arkeolojik kanıtlar, kadınların sosyal ve siyasi açıdan güçlü olduğunu, toprakların kadınlar aracılığıyla miras alındığını gösteriyor. Bu matrilokal sistem sadece Dorset bölgesiyle sınırlı kalmayıp, tüm İngiltere'de yaygın bir olgu olarak karşımıza çıkıyor.
Brezilya'nın Serra da Capivara Ulusal Parkı'ndaki kapuçin maymunları üzerinde yapılan yeni bir araştırma, sosyal öğrenmede hoşgörünün kritik rolünü ortaya koydu. Araştırmacılar, kapuçinlerin parazit arama veya oyun oynamak gibi ortak faaliyetlerde bulunduğunda, yeni becerileri grup arkadaşlarından daha kolay öğrendiğini gözlemledi. Çalışmada, iki farklı kapuçin grubu dokuz ay boyunca gözlemlendi ve sosyal öğrenmenin grup büyüklüğü ve yapısına göre değiştiği tespit edildi. Araştırma, kapuçin maymunları gibi sosyal hayvan gruplarındaki davranışsal farklılıkların nedenlerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlıyor.
fen liselerinde mevcut olan bir fen lisesi müfretadı var ben müfretadımda olmasına rağmen bunun dersini göremiyorum çünkü sınavınızda yok cevabını alıyorum yks de çıkmıyor yazılıda çıkmıyor ama orada bulunuyor üniversitede belki daha avntajlı olmamı sağlayacak neden anlatılmıyor sorulmuyor sadece duruyor
Bu makale bana merak ettirdi: Konuşmanın evrimleşmesi için neler gerekiyor? İletişim istisnasız her türün işine yarayacaktır, üstelik beyinde minnak bir parça tarafından kontrol ediliyor, enerji kaybı büyük olmamalı. Konuşmanın evrimi nasıl olur veya çayır köpeklerinin geçmişi nasıldı? Bunun hakkında hazır makale varsa atar mısınız? Hazırda yoksa da yazılmasını tavsiye etmek istedim. O yüzden soru olarak paylaşmadım.
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı ile bilim dünyasında 2024'te de yeni keşiflere yelken açın!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024 yılında da Evrim Ağacı, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak için çalışmaya devam edecek. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyoruz. Siz de Türkiye'nin bilim alanında öncü olmasına yardımcı olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Yedi defa düşsen, sekizinci defa ayağa kalk.” Japon Atasözü
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).