Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Darwin'de gerçekleri öğrenmekten hem korkmuş hemde oda içinde bulunduğu Silo'dan dışarı çıkmak istemiş fakat gördüklerini 20 yıl kimseye anlatamamış, doğada güçlünün ayakta kaldığını gördükten sonra evrimin acı veren doğasına karşı gelememiş. Sonunda da kızını kaybettikten sonra acımasız ve kimseye eşit davranmayan düzen ile yüzleşmiştir. Video için Teolojik felsefe kanalına teşekkürler. Mutlaka izlemelisiniz.
Ohio’daki sapan örümcekleri (Theridiosoma gemmosum), avlarını sesle algılayarak ağlarını bir mancınık gibi fırlatıyor. Yeni araştırmalar, bu örümceklerin avları fiziksel olarak ağlarına dokunmadan önce harekete geçebildiğini ve şaşırtıcı bir hassasiyetle hedeflerini yakaladığını ortaya koyuyor.
Ohio’daki sapan örümcekleri (Theridiosoma gemmosum), avlarını sesle algılayarak ağlarını bir mancınık gibi fırlatıyor. Yeni araştırmalar, bu örümceklerin avları fiziksel olarak ağlarına dokunmadan önce harekete geçebildiğini ve şaşırtıcı bir hassasiyetle hedeflerini yakaladığını ortaya koyuyor.
NASA, teknik sorunlar ve politika değişiklikleri nedeniyle Artemis II'yi 2026'ya, Artemis III'ü 2027'ye erteledi. ABD, bu görevlerle Ay'a astronot indirmeyi ve Çin'in 2030 hedefini geçmeyi planlıyor.
Galapagos Adaları'ndaki İspinoz türleri üzerinde 25 yıl süren çalışmalar, doğal seçilimden ziyade epigenetik değişimleri araştırmak için olabilir mi? Doğal seçilimin genetik üzerindeki etkilerinin milyonlarca yıl sürdüğü, epigenetik değişimlerin ise daha kısa sürede gerçekleşebildiği biliniyor. Bu perspektif üzerinden bilgisi olanlar yazabilir mi
1
4 Yorum
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Dış Sitelerde Paylaş
Raporla
Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Türkiye'nin bilim ağını genişletmek için 2024'te de Evrim Ağacı'na katılın!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024 yılında da Evrim Ağacı, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak için çalışmaya devam edecek. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyoruz. Siz de Türkiye'nin bilim alanında öncü olmasına yardımcı olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“60 yıl önce her şeyi biliyordum. Şimdi hiçbir şey bilmiyorum. Eğitim, cehaletini yavaş yavaş keşfetmektir.” Will Durant
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).