Tüm Reklamları Kapat
Telomer Etkisi

Telomer Etkisi (The Telomere Effect)

Uzun Yaşamın ve Genç Kalmanın Yeni Bilimi
Kitap
2017
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
60 yaşındaki insanların neden 40 yaşında gibi, bazı 40 yaşındakilerin ise neden 60 yaşında gibi göründüğünü ve hissettiğini hiç merak ettiniz mi?

Dr. Elizabeth Blackburn ve Dr. Elissa Epel'in araştırması, telomer uzunluğu ve sağlığının uzun süredir varsayılan bir hipotez olan zihin-beden ilişkisinin biyolojik temelini oluşturduğunu gösteriyor. Onlar ve diğer bilim insanları günlük alışkanlıklarımızda yapabileceğimiz değişikliklerin telomerlerimizi koruyabileceğini ve sağlıklı yaşam sürelerimizi (sağlıklı, aktif ve hastalıksız kaldığımız yılların sayısını) artırabileceğini ortaya koydu.

TELOMER ETKİSİ, Blackburn ve Epel'in bulguları ve dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarının araştırmaları ile birlikte, uyku kalitesinin, egzersizin, çeşitli diyetlerin ve hatta bazı kimyasalların telomerleri derinden etkilediğini ve kronik stres, olumsuz düşünceler, gergin ilişkiler ve hatta kötü mahallelerin telomerleri yavaş yavaş tüketebileceğini gösteriyor.

Bu bilimsel bilgilerden yola çıkarak besin listeleri paylaşıyor, telomerlerimiz için sağlıklı olan egzersiz miktarı ve türlerine dair tavsiyelerde bulunuyor, kendinizi stresten korumak için kullanabileceğiniz zihin oyunlarının yanı sıra gebelikten ergenliğe kadar çocuklarınızı kısa telomerler geliştirmeye karşı nasıl koruyacağınız hakkında öneriler sunuyorlar.

TELOMER ETKİSİ, günlük hayatınızı yeniden değerlendirmenizi sağlayacak. Hücresel seviyede nasıl yaşlandığımızı, kromozomlarımızı ve hücrelerimizi sağlıklı tutacak basit değişiklikler sayesinde nasıl daha uzun süre hastalıklara yakalanmadan, yaşam dolu ve anlamlı hayatlar süreceğimizi açıklayan öncü bir kitap.
60 yaşındaki insanların neden 40 yaşında gibi, bazı 40 yaşındakilerin ise neden 60 yaşında gibi göründüğünü ve hissettiğini hiç merak ettiniz mi? Dr. Elizabeth Blackburn ve Dr. Elissa Epel'in araştırması, telomer uzunluğu ve sağlığının uzun süredir varsayılan bir hipotez olan zihin-beden ilişkisinin biyolojik temelini oluşturduğunu ... Daha fazla göster
Yazar
Elizabeth Blackburn Elissa Epel Tümü
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Telomere Effect
Yayınlanma Tarihi
03 Ocak 2017
Yayınevi
Doğan Kitap
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 420
ISBN-10 6050948666
ISBN-13 9786050948660
Boyutları 14 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2018-01-15
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Dr. Elizabeth Blackburn
Kromozomların ucundaki koruyucu kılıflar olan telomerlerin moleküler yapısını ve telomerleri koruyan telomerazı keşfetti ve 2009’da iki meslektaşıyla birlikte Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldü. Salk Enstitüsü’nde başkanlık ve UCSF’de fahri profesörlük görevlerini yürütüyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği ve Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği eski başkanlarından. Ayrıca Temel Tıp Araştırma Albert Lasker Ödülü de dahil birçok tıp madalyasına layık görüldü.

TIME dergisinin dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer alıyor. ABD Ulusal Tıp Akademisi ve Londra Kraliyet Cemiyeti’nin üyesidir. Blackburn, kamu bilim politikalarının belirlenmesine katkıda bulundu ve ABD’deki Başkanlık Biyoetik Konseyi ile ABD Baflkanı’na çalışan bir danışmanlık komitesine hizmet verdi.

Blackburn Avustralya, Tazmanya’da doğdu. Melbourne Üniversitesi’nde fen bilimleri mezunu oldu ve Cambridge Üniversitesi’nde moleküler biyolojide doktorasını tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarını Yale Üniversitesi’nde yürüttü. Kocasıyla birlikte California, La Jolla’da yaşıyor ve yarı zamanlı olarak San Francisco’da bulunuyor.

Dr. Elissa Epel
Stres, yaşlanma ve obezite üzerine çalışan öncü bir sağlık psikoloğudur. UCSF’de Psikiyatri Bölümü’nde profesör. UCSF’nin Yaşlanma, Metabolizma ve Duygular (AME) Merkezi’nin ve UCSF’nin obezite araştırma merkezlerinden COAST’ın yöneticisidir. UCSF’nin Sağlık ve Toplum Merkezi’nin yardımcı yöneticisidir.

Ulusal Tıp Akademisi üyesidir. (Davranış Değişikliği Bilimi programı gibi Ulusal Sağlık Enstitüsü girişimlerinde, Zihin ve Yaşam Enstitüsü’nde ve Avrupa Önleyici Tıp Cemiyeti’nin bilimsel danışman komitelerinde hizmet veriyor. Stanford Üniversitesi, Davranışsal Tıp Cemiyeti, Davranışçı Tıp Araştırmaları Akademisi ve Amerikan Psikoloji Derneği’nden de olmak üzere birçok ödüle layık görüldü.
Dr. Elizabeth Blackburn Kromozomların ucundaki koruyucu kılıflar olan telomerlerin moleküler yapısını ve telomerleri koruyan telomerazı keşfetti ve 2009’da iki meslektaşıyla birlikte Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldü. Salk Enstitüsü’nde başkanlık ve UCSF’de fahri profesörlük görevlerini yürütüyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği ve Amer ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Mitek Papilio
@MitekPapilio
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close