Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Peynir ve Kurtlar

Peynir ve Kurtlar (Il formaggio e i vermi)

Kitap
1976
EA Puanı
10.0 10
3 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
C. Ginzburg bu kitabında engizisyon kayıtlarından hareketle yeni bir tarih anlatısı inşa etmiştir.

Ortaçağ teolojik tartışmalarına merakı olan ve genel olarak ortaçağ Avrupa tarihine merakı olan herkesin okumasını tavsiye ederim. Kitabın Türkçe çevirisi de bulunmaktadır.
Yazar
Carlo Ginzburg
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İtalyanca (italiano)
Orijinal Başlık
Il formaggio e i vermi
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1976
Yayınevi
Metis Yayınları
Son Baskı Sayısı
6
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 238
ISBN-13 9789753420983
Son Baskı Tarihi 2016-04-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
1939 Torino doğumludur. California Üniversitesi'nde İtalyan Rönesansı Araştırmaları profesörü olarak çalışmaktadır.
Özet
16. yüzyılda İtalya'nın bir dağ köyünden yaşayan Menocchio isminde bir değirmencinin hayat hikayesini anlatır. Bu değirmenciyi önemli kılan ise engizisyona meydan okumasıdır. Menocchio eline geçen bütün kitapları okur ve kendi evren kuramını inşa eder. Ona göre dünya kaostan, bozulan peynirde oluşan kurtlar gibi türemiştir. Tanrı gücünü herkese eşit olarak dağıtmış, kimseyi kayırmamıştır. Değirmencimize göre cehennem, araf gibi kavramlar papaz ve keşişlerin halkı soymak için uydurdukları şeylerdir. Engizisyona rağmen geri adım atmayan bu değirmenci nihayetinde ölüme mahkum edilir.
16. yüzyılda İtalya'nın bir dağ köyünden yaşayan Menocchio isminde bir değirmencinin hayat hikayesini anlatır. Bu değirmenciyi önemli kılan ise engizisyona meydan okumasıdır. Menocchio eline geçen bütün kitapları okur ve kendi evren kuramını inşa eder. Ona göre dünya kaostan, bozulan peynirde oluşan kurtlar gibi türemiştir. Tanrı gücünü herkese eşi ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Kasım Aydın
İnceleyen
Bu eser benim için bir nevi ilham kaynağı oldu. Herkes tarafından dogma olarak kabul edilen ve tahsil görmüş herhangi bir kimsenin bile karşı çıkmaktan çekindiği bir ortamda sıradan bir değirmenci ortaya çıkarak "yanlış biliyorsunuz, doğrusu benim dediğim" diyebiliyor. Bunu cahil cesareti olarak görebilirsiniz. Ama bence bu kendisine doğru olarak görünen yoldan dönmemektir.
3
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close