Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
İnsan Doğasını Anlamak

İnsan Doğasını Anlamak (Understanding Human Nature)

Kitap
2008
EA Puanı
7.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Bu kitap, her kesimden insana Bireysel Psikoloji’nin temel ilkelerini tanıtmayı amaçlamaktadır. Bunun yanında sadece dünyayla ve diğer insanlarla olan ilişkilerinde değil kendi hayatlarını düzenlemekte de insanların bu ilkeleri nasıl uygulamaya geçirebileceklerini sergilemektedir.
Kitabın amacı, bireyin yanlış davranışlarının toplumsal hayatın içindeki uyumu nasıl olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekmek ve bireye hatalarını fark etmeyi öğreterek toplumsal hayata nasıl uyum sağlayabileceğini göstermektir.
Bu kitap, insanların, insan doğasını daha iyi anlamalarını sağlamak amacına adanmıştır.
Bu kitap, her kesimden insana Bireysel Psikoloji’nin temel ilkelerini tanıtmayı amaçlamaktadır. Bunun yanında sadece dünyayla ve diğer insanlarla olan ilişkilerinde değil kendi hayatlarını düzenlemekte de insanların bu ilkeleri nasıl uygulamaya geçirebileceklerini sergilemektedir. Kitabın amacı, bireyin yanlış davranışlarının toplumsal hayat ... Daha fazla göster
Yazar
Alfred Adler
Derleyen
Erhan Söğüt
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Understanding Human Nature
Yayınlanma Tarihi
14 Mart 2008
Yayınevi
Atlantis Yayınevi
Son Baskı Sayısı
25
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 302
ISBN-10 9-756-24952-8
ISBN-13 978-9-7562-4952-9
Boyutları 13,5 x 19,5 cm
Son Baskı Tarihi 2015-11-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Alfred Adler, bireysel psikoloji ekolünün kurucusu, Yahudi Avusturyalı psikiyatrist. Derinlik psikolojisinin üç büyük kurucusundan biridir.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Hüseyin Güngör
İnceleyen7 1 ay önce
Bir etkinliğe binaen okudum. Alfred Adler Avusturyalı bir psikanalisttir ve Freud'un yakın çalışma arkadaşıdır. Sonrasında kendi görüşlerini ayırıp bireysel psikoloji yaklaşımını oluşturmuştur. Aşağılık kompleksi ve telafi mekanizması yaklaşımını savunmuştur. Anladığım kadarıyla sosyal ilgi dediği bir hissiyatın medeniyetin ve bireyin gelişiminde kilit nokta olduğunu iddia etmiş. Kitapta da insan denen canlının temel olarak nasıl bir varlık olduğunu çok basitçe anlatmıştır. Biraz fazla hümanist olduğunu düşünüyorum. Ama hedef aldığı insan tiplerine karşı da fazla eleştirel yaklaşıyor. Gelgelelim ideal gördüğü tipte bir insan ne kadar vardır bilemem. Kadınların konumu ve kibrin yararlı olamayacağına dair bazı görüşlerine katılmıyorum. Özellikle kendi döneminden kalkarak biraz fazla iddialı davranmış olabilir. Yine de görüşleri okumaya değer duruyor ve birçok doğruyu barındırıyor. Kıymetli bir kafa olduğu aşikar. Okumak yararlı olabilir.
4
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Hüseyin Güngör
@thebrucie
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close