Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Gen

Gen (The Gene: An Intimate History)

Hayli Kişisel Bir Hikâye
Kitap
2016
EA Puanı
10.0 10
4 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
"Geleceğimizin yıldızlarda olduğunu düşünürdük. Artık genlerimizde olduğunu biliyoruz."

-James Watson, DNA'nın Nobel ödüllü kaşiflerinden

Gen. İnsanoğlunu inşa eden, onu tanımlayan kaynak kod. Sahip olduğumuz en insani şey. Ve onu anlamaktan ona yön verebilmeye geçtiğimiz bugünlerde, türümüzün belki de verip vereceği en büyük bilgelik sınavının konusu.

Tüm Hastalıkların Şahı'yla Pulitzer kazanan Siddhartha Mukherjee, kendi ailesindeki şizofreni geçmişinden yola çıkarak bizleri bilim tarihinin en güçlü ve tehlikeli fikirlerden birinin doğuşu, gelişimi ve geleceği üstüne muazzam bir yolculuğa çıkarıyor. Mendel'in bezelyeleri ile filizlenen bir fikrin Darwin'le birlikte yeşermesi, Nazilerin elinde tehlikeli bir silaha dönüşüp ırk ve kimlik tartışmalarının başköşesine yerleşmesi, ardından modern genetik, insan genomu haritası ve o büyük soru: Eğer genetikle oynamak, çocuklarımızın yazgılarını ve kimliklerini belirlemek mümkünse insan olmak ne anlama gelir? Genetik bilimin ahlaki labirentinde yolumuzu nasıl çizeceğiz?

GEN: Hayli Kişisel Bir Hikâye, genetiğin sadece bir laboratuvar bilimi değil, yarınımızın kaçınılmaz bir parçası olduğunu su götürmez biçimde ortaya koyan, olağanüstü bir kitap.

Bu belki de bugüne kadar anlatılmış en muhteşem dedektiflik hikayesi. Aristo'dan Francis Collins'e kadar binlerce araştırmacı, her hücrenin merkezinde yer alan soru işaretlerini bin yıl boyunca çözmeye çalışıyorlar. Gen de tıpkı Tüm Hastalıkların Şahı gibi, dahiyane, sürükleyici, coşkulu bir kitap. "İnsan olmak ne demektir?" sorusunun cevabını merak ediyorsanız, bu kitabı okumak zorundasınız.
"Geleceğimizin yıldızlarda olduğunu düşünürdük. Artık genlerimizde olduğunu biliyoruz." -James Watson, DNA'nın Nobel ödüllü kaşiflerinden Gen. İnsanoğlunu inşa eden, onu tanımlayan kaynak kod. Sahip olduğumuz en insani şey. Ve onu anlamaktan ona yön verebilmeye geçtiğimiz bugünlerde, türümüzün belki de veri ... Daha fazla göster
Yazar
Siddhartha Mukherjee
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Gene: An Intimate History
Yayınlanma Tarihi
02 Haziran 2016
Yayınevi
Domingo Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 616
ISBN-10 6-051-98032-6
ISBN-13 978-6-0519-8032-4
Boyutları 15 x 23 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Siddhartha Mukherjee, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde Bengalli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Stanford Üniversitesi'nde biyoloji uzmanı olarak, Nobel Ödüllü Paul Berg'in laboratuvarında kanser hücrelerinin davranışlarını değiştiren hücresel genleri tanımlayarak çalıştı. 1992'de Phi Beta Kappa üyeliğini kazandı ve 1993'te Bachelor of Science (B.S.) derecesini tamamladı. Harvard Tıp Okulu'na girdi ve 2000 yılında Tıp Doktoru (M.D.) derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Massachusetts General Hospital'da dahiliye asistanı olarak çalıştı. 2003'ten 2006'ya kadar Boston, Massachusetts'teki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nde (Harvard Tıp Okulu altında) Onkoloji alanında öğretim üyesi olarak eğitim aldı.

2009'da Mukherjee, Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Hematoloji/Onkoloji Anabilim Dalı Tıp Bölümü fakültesine yardımcı doçent olarak katıldı.

Mukherjee, araştırmaları normal kök hücreler ve kanser hücreleri arasındaki bağlantılara odaklanan bir hematolog ve onkologdur. Bulgularıyla, kanser tedavisinde hücrelerin rollerini göstermiştir.
Siddhartha Mukherjee, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde Bengalli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Stanford Üniversitesi'nde biyoloji uzmanı olarak, Nobel Ödüllü Paul Berg'in laboratuvarında kanser hücrelerinin davranışlarını değiştiren hücresel genleri tanımlayarak çalıştı. 1992'de Phi Beta Kappa üyeliğini kazandı ve 1993'te Bachelor of Scie ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ensar *
@Related
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close