Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Derin Basitlik

Derin Basitlik (Deep Simplicity: Bringing Order to Chaos and Complexity)

Kaos, Karmaşa ve Yaşamın Ortaya Çıkışı
Kitap
2013
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Etrafımızdaki dünya bize oldukça karmaşık ve sürprizlerle dolu görünür; depremler olur, borsada inişler çıkışlar yaşanır, hava durumu çoğu zaman doğru çıkmaz. Bütün bunların bir kuralı var mıdır?

Aslında Gribbin bize rastgele gözüken evrenin basit bir neden-sonuç ilişkisinden oluştuğunu açıklamakta. Örneğin neden fren yapan bir sürücü bütün trafiği kitler, neden atmosferdeki çok küçük bir değişimden büyük fırtınalar çıkar ve hatta nasıl olur da bizler cansız maddeden ortaya çıkıp evrimleştik.

İşte bütün bu soruların cevabını Derin Basitlik’te bulabilirsiniz. Gribbin, kaos ve karmaşıklık kuramlarını sentezleyerek var oluşumuzun gizemlerini açıklamakla kalmıyor, dünya dışı yaşamın izlerini de sürüyor.
“Derin Basitlik’teki en büyük süpriz, kaosun karmaşıklığa, karmaşıklığınsa yaşama yol açtığını ortaya koyması.”
Etrafımızdaki dünya bize oldukça karmaşık ve sürprizlerle dolu görünür; depremler olur, borsada inişler çıkışlar yaşanır, hava durumu çoğu zaman doğru çıkmaz. Bütün bunların bir kuralı var mıdır? Aslında Gribbin bize rastgele gözüken evrenin basit bir neden-sonuç ilişkisinden oluştuğunu açıklamakta. Örneğin neden fren yapan bir sürüc ... Daha fazla göster
Yazar
John Gribbin
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Deep Simplicity: Bringing Order to Chaos and Complexity
Yayınlanma Tarihi
04 Eylül 2013
Yayınevi
Alfa Yayınları
Son Baskı Sayısı
3
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 315
ISBN-10 6-051-06778-7
ISBN-13 978-6-0510-6778-0
Boyutları 13,5 x 19,5 cm
Son Baskı Tarihi 2024-08-06
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
İngiliz bilim yazarı John Gribbin Cambridge Üniversitesi'nde astrofizik eğitimi gördükten sonra bilimin çeşitli yönlerini indirgemeden popülerleştiren, bilimci kimliği taşımayan pek çok okuru bilimin hemen her alanındaki son gelişmeler hakkında bilgilendiren çok sayıda yazı ve kitap kaleme aldı. Nature ve (halen fizik danışmanlığı görevini yürüttüğü) New Scientist gibi bilim dergilerinin yanı sıra, Times, Guardian ve Independent gibi gazetelerde de bilim hakkında yazıları yayımlandı ve yazdığı kitaplarla hem Britanya'da hem de ABD'de ödüller kazandı. BBC radyosu için çeşitli bilim programları hazırlayıp sunan Gribbin televizyonlarda yayınlanan çeşitli bilim programlarına da danışmanlık yapmıştır. Halen Sussex Üniversitesi Astronomi bölümünde konuk öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Double Planet (1988) ve Innervisions (1993) gibi birkaç bilimkurgu romanı da yayımlayan Gribbin asıl ününü 1984'te yayımlandığında büyük ilgi gören Schrödinger'in Kedisinin Peşinde'nin ardından peş peşe yazdığı popüler bilim kitaplarıyla kazanmıştır. Bu kitaplar arasında başlıcaları şunlardır: In Search of the Big Bang (1986), The Matter Myth (Paul Davies'le birlikte, 1991), Stephen Hawking: Bilim Dünyasında Bir Hayat (1992, İnkılap, 2005), In Search of the Edge of Time (1992), Einstein: Bilim Dünyasında Bir Hayat (Michael White'la birlikte, 1994, İnkılap, 2005), Darwin: Bilim Dünyasında Bir Hayat (1995, İnkılap, 2008), Origins (1997), The Search for Superstring, Symmetry and the Theory of Everything (1999), The First Chimpanzee (2001), The Human Genome (2002), Deep Simplicity (2005).
İngiliz bilim yazarı John Gribbin Cambridge Üniversitesi'nde astrofizik eğitimi gördükten sonra bilimin çeşitli yönlerini indirgemeden popülerleştiren, bilimci kimliği taşımayan pek çok okuru bilimin hemen her alanındaki son gelişmeler hakkında bilgilendiren çok sayıda yazı ve kitap kaleme aldı. Nature ve (halen fizik danışmanlığı görevini yürüttüğ ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close