Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
6 Kasım 2020
ISS Üzerinde Ay
ISS Üzerinde Ay
Açıklama
Gezegenimizin etrafındaki turunu 90 dakikada tamamlayan Uluslararası Uzay İstasyonu, gece gökyüzünde hareket eden çok parlak bir yıldız gibi, gözle rahatlıkla görülebilir. Hiç gördünüz mü? Bir dahaki sefere gördüğünüzde, 20 yıldan fazla bir süredir kesintisiz bir şekilde süregelen uzaydaki insan varlığının yerini fark etmiş olacaksınız. Aslında Keşif 1 mürettebatı, 2 Kasım 2000’de Dünya’dan yaklaşık 400 kilometre yukarıdaki ISS'e kenetlendi. ISS'in gece boyunca yanıp söndüğünü görmek için teleskop gerekmez. Ancak teleskobun görüş alanına giren bu kare, uzay istasyonunun dikkat çekici ayrıntılarını ortaya çıkarıyor. ISS, 3 Kasım’da uzay çağındaki kilometre taşından sadece bir gün sonra küçülen şişkin Ay’ın önünden geçtiği sırada yakalandı. Teleskoptan iyi bir zamanlama ile yakalanmış bu anlık görüntü, aynı zamanda insanlığın bir başka ilham verici başarısının yerini de içeriyor. Yaklaşık 400.000 kilometre uzaklıkta, Apollo 11’in iniş sahası olan karanlık ve pürüzsüz Sessizlik Denizi, ISS silüetinin sağındadır. 
Görsel Kaynağı & Telif Hakkı: Derek Demeter (Emil Buehler Planetarium)
Çeviren: Seda Baştürk
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
0 Yorum
Yazarlar & Editörler: Robert Nemiroff (MTU) & Jerry Bonnell (UMCP)
NASA Yetkilisi: Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı: ASD @ NASA / GSFC, NASA Science Activation & Michigan Tech. U.
APOD Arşiv Büyüklüğü: 10545
APOD Türkçe Çeviri Sayısı: 865 (%8.2)
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close