İnsandaki büyüklük için ifadem amor fati'dir: Başka bir şeyi istememek, ne ileriye ne geriye ne tüm benliğine doğru. İnsandaki büyüklük için ifadem amor fati'dir: başka bir şey istememek, ne ileriye ne geriye ne tüm bengiliğe doğru.
Kaynak: Amor fati, Friedrich Nietzsche'nin eserlerinde sıklıkla kullandığı bir terimdir. Türkçeye, çevirmenler tarafından genellikle kader sevgisi olarak çevrilir.
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Türkiye'nin bilim geleceğine 2024'te de Evrim Ağacı ile katkıda bulunun!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2024 yılında da Evrim Ağacı, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak için çalışmaya devam edecek. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyoruz. Siz de Türkiye'nin bilim alanında öncü olmasına yardımcı olabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Ses dalgaları kulak zarı ve kulak kepçesine (kulağınızın etli kısmı) çarptığında bir dizi mekanik ve nörokimyasal olayı tetikler. Bu sürecin sonunda ismine perde dediğimiz içsel, zihinsel bir imge oluşur. Kimsenin olmadığı bir ormanda bir ağaç düştüğünde yine ses çıkar mı? (Bu soruyu ilk olarak İrlandalı filozof George Berkeley sormuştu.) Kısaca cevap vermek gerekirse, hayır! Ses, beynin titreşen moleküllere verdiği tepkiyle ortaya çıkan zihinsel bir imgedir. Benzer şekilde bir insan ya da hayvanın bulunmadığı yerde perde de olamaz. Düşen ağacın yarattığı titreşimi uygun bir alet ölçebilir ancak duyulmadığı takdirde ya da duyulana kadar bu titreşim bir ses değildir.” Daniel J. Levitin
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).