Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
3

Hackerlar neden çoğunlukla Linux işletim sistemini kullanır ?

1,721 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Mwr 0Xffffffff
Cyber Security Researcher

"Hacker" Kavramı çok geniş bir kavram, hangi işletim sistemini tercih edeceğin o an yapmak istediğin işe göre ve "Hacker" abimizin uzmanlık alanına göre değişmekle birlikte çoğu zaman Kali Linux, Parrot Security gibi Siber Güvenlik üzerine özelleştirilmiş Linux dağıtımlarını kullanıyoruz. Kullandığımız araç gereçlerin çoğu bu dağıtımlarda hazır olarak yüklü geldiği için bu Linux dağıtımlarını tercih ediyoruz. Ben Windows Çekirdeği üzerine uzmanlaşmaya çalışan bir zararlı yazılım geliştiricisi olduğum için işimin çoğunu Windows üzerinde görüyorum ama ben bile bazen Linux kullanmak zorunda kalıyorum bazı durumlarda. Tamamen sağladığı kolaylıklar yüzünden yani.

Bir de Linux Windows'a kıyasla bir hayli özgür kalıyor, Örneğin Metasploit gibi Kali linuxta kendiliğinden yüklü gelen veya herhangi bir linux dağıtımına basit 1-2 terminal komutuyla rahatlıkla kurabildiğin temel araçları Barış beyin de bahsettiği gibi Windowsun kişisel kullanım için tasarlanmış olması ve bununla birlikte gelen güvenlik önlemlerini(Windows Defender, SmartScreen vs.) kapatıp bu işletim sistemine kurmak hayli yoruyor. Bununla birlikte Linuxun hem ağ, hem işletim sistemi yapılandırmaları Windowsa kıyasla çok daha kolay. Onları da saymaya kalkarsam cevap uzar da uzar...

Tüm Reklamları Kapat

456 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Barış Barış
bilim meraklısı

Bu Linux dağıtımlarının yapısından ve tarihi gelişiminden kaynaklanıyor bir miktar.

Windows işletim sistemi temelde bilgisayarların kişisel(bu kişiselliği ofis bilgisayarları dahil elbette) olarak da kullanılması için tasarlandı. Sahibi belli ve belli bir standarda sahip. Dünyada en fazla kullanılan masaüstü işletim sistemi halen. Haliyle hacker saldırılarının baş hedefi.

Linux ise Unix temelli bir geçmişe sahip ve Unix genellikle sistem bilgisayarlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştı. Dolayısı ile ilk nesil programcılar ve özellikle hackerlar genellikle bu bilgisayarlar üzerinden deneyim kazandılar ve bu bir gelenek oluşturdu.

Tüm Reklamları Kapat

Linux ise yüzlerce farklı ihtiyaç için yüzlerce farklı dağıtım çıkarılabilen ve bunların önemli bir kısmının "açık kaynak felsefesi" sayesinde ücretsiz olduğu bir dünya.

Bunun yanında zamanla elbette Linux da son kullanıcı için çözümler üreten dağıtımlar üretmeye başladı elbette (Ubuntu gibi örneğin) ama hala temelinde uzman kullanıcıların (buna hackerlar da dahil) ihtiyaç duyduğu bir çok araç hazır gelebiliyor dağıtımına göre.

Ve tabi şu da var. Hackerlar elbette sadece Linux kullanmıyor, doğal olarak ellerinde Windows kurulu bilgisayarlar da var, çünkü ancak bu şekilde onun açıklarını inceleyip analiz edebilirler.

460 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close