Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Tıp olarak ameliyatı vb cerrahi operasyonlarla uğramadan bilim insanı olmak mümkün mü? Hangi bölümler seçilebilir? Doğa ve canlılarla iç içe olan?

1,736 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Görkem Kıyak
Görkem Kıyak
3,090 UP
Tıp Doktoru

6 senelik tıp fakültesi eğitimini tamamladıktan sonra pratisyen hekim ünvanıyla çalışmaya başlıyorsunuz. TUS denilen bir sınava girdikten sonra farklı branşlarda ortalama 4-5 senelik bir asistanlık eğitimi sonucunda uzmanlaşıyorsunuz. Bu uzmanlıklar temelde 3 farklı dala ayrılıyor: Cerrahi bilimler (genel cerrahi, kalp ve damar cerrahisi, ortopedi, KBB..), klinik bilimler (dahiliye, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, dermatoloji..) ve temel bilimler (anatomi, fizyoloji, histoloji ve embriyoloji, biyokimya, farmakoloji, mikrobiyoloji..) olmak üzere. Bahsettiğiniz şekilde cerrahi branş olmayan klinik ve temel bilimlerde bir çok branş bulunmakta. Ancak doğa ve canlılarla iç içe olmak için pek de bir seçeneğiniz yok. Temel bilimleri seçecek olsanız bile tek çalıştığınız canlı insan olacak. Örneğin insan anatomisi, insan fizyolojisi üzerine çalışmak durumundasınız. Mikrobiyolog olsanız dahi insana patojen olan mikro canlılar üzerine çalışmak durumundasınız. TUS dışında doktora olanakları da yok değil ancak çok tercih edilen bir kariyer planlaması değil, özellikle maddi getirisinden dolayı ki onda dahi insan üzerine çalışacağınız bilmelisiniz. Sonuçta tıp insan üzerine bir bilim dalı. O yüzden doğa ve diğer canlılarla ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorsanız tıp seçmeyiniz. Aşağıya TUS'taki bölümlerin ve doktora programlarının olduğu 2 link bırakıyorum. Ordan başlıkları görüp merak ettiklerinizi araştırabilirsiniz.

263 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Tus'Ta Girilebilecek Bölümler. (7 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 7 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Doktora Programları. (7 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 7 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close