Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Üye
4

Kendini ateist olarak tanımlayan kişiler, var olanlardan hangi tanrı tanımını referans alarak reddediyor?

597 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Mandalorian Software
tanrıkavramı

Biz ateistler Bütün yaratıcı kavramlarını yok sayarız . Teistik Tanrılar zaten mantıksal olarak kolaylıkla Çürütülebiliyor . Ateistler Evrenin her hangi bir Tanrının olmadıgını bilimi kullanarak kolaylıkla Söyleyebiliriz . Örneğin Stephan hawking in Herşeyin teorisi Yada Evrenin ilk oluşumu tanrı olmadanda Kuantum dalgalanma teorisi gibi Öyüzden Ateistlerin birçok kanıtı vardır .

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (12 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 12 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tehmez Muradov
Ateist olarak cevap veriyorum

Ateistler genellikle kendilerini, var olan bütün tanrı tanımlarını reddeden kişiler olarak tanımlarlar. Ateizm, inanç veya inanmama konusunda bir pozisyon alır. Ateistler, genellikle tüm tanrı tanımlarını reddederler ve hiçbir tanrının var olduğuna inanmazlar. Bu nedenle, ateistlerin reddettiği tanrı tanımı, herhangi bir tanrı tanımı olabilir.

Ateistler, genellikle monoteistik tanrıların tanımını (tek tanrılı dinlerin tanrılarını) reddederken, politeistik tanrıların tanımını (çok tanrılı dinlerin tanrılarını) reddedecekleri de olabilir. Ateistler, tanrının var olduğuna ilişkin herhangi bir kanıtın olmaması veya kabul edilemez bulması gibi nedenlerle tanrıya inanmazlar.

Ateizm, var olan bütün tanrı tanımlarını reddeden bir inanç pozisyonudur. Ateistler, tanrının varlığına ilişkin herhangi bir kanıtın olmamasını veya kabul edilemez bulunmasını neden olarak gösterirler. Bu nedenle, ateistlerin reddettiği tanrı tanımı, herhangi bir tanrı tanımı olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Ateistler, monoteistik tanrıların tanımını (tek tanrılı dinlerin tanrılarını) reddederken, politeistik tanrıların tanımını (çok tanrılı dinlerin tanrılarını) reddedecekleri de olabilir. Ateizm, yalnızca tek bir dinin tanrısını reddetmekle sınırlı değildir, aynı zamanda tüm dinlerin tanrılarını reddeder.

Ateistler, tanrının varlığına dair herhangi bir kanıtın olmamasını veya var olan kanıtların yetersiz veya kabul edilemez olduğunu düşünürler. Ateistler, ayrıca, tanrının varlığının insanlar için anlamsız veya zararlı olduğunu düşünebilirler. Ateizm, birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir ve birçok farklı şekilde ifade edilebilir.

Ateizm, birçok farklı filozofik ve bilimsel görüşlerin birleşiminden ortaya çıkabilir. Örneğin, bir ateist, var olan bütün tanrı tanımlarının yanıltıcı olduğuna inanabilir, yada tanrının varlığının bilimsel olarak kanıtlanamadığına inanabilir. Ateistler ayrıca, tanrının varlığının insanlar için anlamsız veya zararlı olduğuna inanabilirler. Bu gibi düşünceler, ateistlerin tanrıya inanmama nedenlerini oluşturur.

Ateistler, tanrının varlığına dair herhangi bir kanıtın olmamasına rağmen, birçok kişi, etik veya moral değerleri gibi konularda tanrıya dayalı bir inanç sistemi kullanabilir. Ateistler, kendi inançlarını, etik veya moral değerleri gibi konularda rasyonalite veya rasyonel bir sistemle ilişkilendirebilirler. Ateizm, her bireyin kendi kişisel inançları ve görüşleri doğrultusunda yapılandırılabilir.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close