Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Atahan Sır
Atahan Sır
70K UP
Üye
1

Bilgisayar bir keşif midir, yoksa icat mıdır?

İnsan beyni için bir bilgisayar diyebiliyorsak, bunun nasıl işlediğini anlayıp buna benzer makinalar üretmek Amerika kıtasını keşfetmeye benzemez mi, bu bir keşif değil midir?
809 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Mirket Mor
Mirket Mor
1,245 UP
öğrenci

bana kalırsa icat olmaya daha yakın olmasına rağmen hem keşif hem icat olarak kabul edilebilir çünkü insan beyini de bir bilgisayardır hatta bu evrende bir bilgisayardır belli olaylar karşısında belli durumları gerçekleştirir mesela eğer elimdeki eşyayı bırakırsam aşağı düşer yer çekimi yüzünden ya da eğer bir nesnenin yüzey alanı artarsa yere uyguladığı basınç azalır.Bu kurallar var çünkü içinde yaşadığımız bu bilgisayarda kodlar böyle çalışmasını söylüyor aynı zamanda beynimiz de vücudumuzda fazlasıyla işlem yapmak ile meşgul ama ne evrenin ne de beyinimizin tüm sırlarını çözebilmiş değiliz. Yaptığımız bilgisayarları biz beyin dediğimiz bilgisayarımızla yaptığımız için tabi benzer yanları olacaktır ikisi arasında mesela bilgisayarda bir program yazarken eğer şöyle olursa bunları yap gibi ifadeler kullanırız ya da işlemi 4 kez tekrarlanıncaya kadar devam ettir gibi ifadeler kullanırız ve eğer biraz dikkat ederseniz herhangi bir problemi çözerken kendinizi eğer şöyle olursa şunları yaparım yok eğer şöyle bir olay gerçekleşirse de bunları yaparım derken bulursunuz ya da şu işlemi 4 kez tekrarlamalıyım da diyebilirsiniz yani çözüm yaparken ki düşünme sürecimiz fazlasıyla aynı ama kendimizi tam olarak tanımadığımız için bilgisayarlar tam olarak insan beyini seviyesine gelir mi yani keşif ettiğimiz beyinimizi mi kopyalıyoruz yoksa beyinimizden ve bu evren bilgisayarından sadece örnek alan yepyeni bir bilgisayar mı icat ediyoruz kestirmesinin zor olduğunu düşünüyorum.

249 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Beynimiz Çok Gelişmiş Bir Bilgisayar Mı, Değil Mi?. (17 Haziran 2020). Alındığı Tarih: 17 Haziran 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ecem Kaya
Ecem Kaya
95K UP
Araştırmacı

Öncelikle “keşif” kelimesini tanımlayarak başlayalım: “Doğada var olan fakat var olduğu bilinmeyen bir şeyin bilerek veya farkında olmadan ortaya çıkarılması durumu.

Demek ki keşfedilecek şey aslında doğada kendiliğinden bulunmaktadır ve insanlar bir gün onu keşfederek kullanmaya başlamıştır. Örneğin ateş, doğada kendiliğinden de var olabilen bir şeydir. İnsanlar onu ilk defa görüp, kullanmaya başladıklarında bir keşif yapmışlardır. Veya gemi yolculukları sırasında tesadüfen keşfedilen kıtalar, Newton’un yer çekimini bulması da yine keşif örneğidir.

Tüm Reklamları Kapat

 “Buluş” veya “icat” kelimeleri aynı anlamı karşılamaktadır ve “Bilgi ve becerilerimizden yararlanarak, daha önce doğada var olmayan bir şey ortaya çıkarma, yepyeni bir şey üretme” olarak tanımlanmaktadır. Yani icat edilen şey, doğada daha önceden yoktur ve onu bulan kişi tarafından meydana getirilmiştir. Örneğin çakmak, bilim ve teknik kullanılarak elde edilmiş bir alettir ve bir buluştur. Bilgisayar ve internet de doğada kendiliğinden yoktur. Bunları insan aklı, bilim ve tekniğin yardımı ile yepyeni bir icat olarak ortaya çıkarmıştır.

330 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Www.kulliyet.com.tr. (4 Haziran 2020). Alındığı Tarih: 4 Haziran 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close