Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Hüseyin Açar
Üye
2

Bir günde en fazla kaç litre su içilebilir?

Sağlıklı bireylerin günde ortalama 2,5 -3 litre su içmeleri tavsiye edilirken bu oran 7-8 litre olursa insan sağlığı hangi derecede etkilenebilir?
1,869 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ali Aziz Derviş
Ali Aziz Derviş
3,823 UP
Modern bir 'İnsan' sineği

Merhabalar, Öncelikle ehemmiyetle belirtmek isterim ki paylaşacaklarım bilimsel bilgiler değil kendi deneyimlerimdir! Ben suyu ; lezzetli bulduğum, ağzımın boş durmama isteği ve de biraz bağlılığımdan olsa gerek pek içerim. İnanmayabilirsiniz ancak günlük en az 6-6,5 genelde ise 8-10 litre ve bazen 12 litreye kadar içmekteyim. Bu soruyu bende merak ediyordum ve deneyimlerimi gözlemleyerek şu sonuçlara vardım : İlk olarak eğer bünyenizin ihtiyacı yoksa içmeyiniz! Çünkü fazlalığı vücut atmakta zorluk çekiyor ve tuvalete girdiğiniz vakit -içtikleriniz bir kuyruktaymış gibi- sırasıyla vücut tarafından atılıyorlar ki bu da epey zaman alıyor ve idrar yollarında canınız acıyabiliyor (1 saat önce içtiğinizi atarken 40dk önce içtiğiniz süzülüyor ve o atılınca 30 dk önce içtiğiniz, peşpeşe atılıyorlar). Fakat şöyle bir esneme payı da var, vücudunuzun günlük su talebine göre de değişebiliyor; mesela spora gittiğiniz gün çok içilen su kolaylıkla vücuttan atılırken evde oturarak geçirdiğiniz bir gün bahsetmiş olduğum sıkıntılar çıkarabiliyor. Ve bazen de idrar rengi hiç değişmiyor yani anlayacağınız su boşa gitmiş oluyor, bu ne olumlu uç nokta ne de olumsuz uç nokta; kabaca müsriflik. Dediklerimi kısaca özetlemem gerekirse; olumlu-olumsuz taraflarını gündelik ihtiyacınız belirlemekte, aynı şekilde çekeceğiniz sıkıntı veya kolaylıkları da! Birde sıkıntı çektiğimiz vakit böbreğe olan zarardan kısaca bahsetmek isterim son olarak; vücut bu aşırı miktardaki suyu süzme işleminde durmadan çalışıyor -gereksiz enerji de harcıyor doğal olarak- , bu çalışma sonucu tabi sürekli bir çıkarma isteği doğuyor. Burada da karın ve kasık bölgesi kaslarımız çok sıkılmaya maruz kalıyor bu da ayrı bir enerji ! Karın ve kasık kasları aslında böbreği çalıştırmak,süzme işlemini gerçekleştirmek için kasılıyor; bu durumda olağan bir halde de böbreklerimizi zorluyoruz. Bunlar benim bilimsel bilgilerim değildir, deneyimlerimdir. Deneyimlerimi size bu konuda bir fayda sağlaması açısından paylaşmaktayım ve kusura bakmayın kaynaklarım yoktur. Neşeyle,bilimle ve merakla kalın...

310 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Deneyimlerim. (8 Mayıs 2020). Alındığı Tarih: 8 Mayıs 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close