Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
3

Evimizdeki akvaryumda kızböceği larvası nasıl oluşmuştur?

Bitkili akvaryumu incelerken sonradan öğrendiğimiz kızböceği ne denk geldik. Akvaryumda kendiliğinden mi oluştu veya yusufçuk böceği olarak bildiğimiz böcek gelip yumurta mı bıraktı akvaryuma. Not: Yaz ayında olduğumuz için pencereler açık İç Anadolu bölgesinde yaşıyorum . Şuan balıklarla birlikte aynı akvaryumda balıklara zararı olur mu ?
232 görüntülenme
Evimizdeki akvaryumda  kızböceği  larvası nasıl oluşmuştur?
Evimizdeki akvaryumda kızböceği larvası nasıl oluşmuştur?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Yunus Emre Köse
Yunus Emre Köse
1,066 UP
Bilimsever

Kızböceği Larvasının Akvaryumda Oluşumu

Doğrudan Giriş:

Yusufçuk Böceği veya Diğer Böcekler: Yaz aylarında pencere açık olduğunda, dışarıdan gelen böcekler akvaryumunuza yumurta bırakmış olabilir. Yusufçuklar (veya kızböceği türleri) su üzerinde yumurtlayabilirler ve bu yumurtalar akvaryuma düşmüş olabilir. Özellikle açık pencere veya kapı gibi erişim noktaları, böceklerin akvaryuma ulaşmasını kolaylaştırır.

Tüm Reklamları Kapat

Kendi Kendine Oluşum:

Su ve Bitkilerdeki Koşullar: Kızböceği larvaları su ortamında gelişir. Akvaryumunuzda suyun belirli koşulları (örneğin, oksijen seviyesi, su sıcaklığı, bitki örtüsü) varsa, bu larvalar, doğrudan su kaynaklarında yumurtlayabilecek bir böcek türünden gelebilir. Bununla birlikte, akvaryumlar genellikle kapalı sistemler olduğundan, dışarıdan bir kaynaktan gelmedikçe, akvaryumda böcek larvasının kendi kendine oluşması düşük ihtimallidir.

Balıklara Zararı Olur mu?

Zararlı Etkiler:

Tüm Reklamları Kapat

Parazitler ve Hastalıklar: Kızböceği larvaları genellikle zararlıdır ve bazıları parazit olabilir. Bu tür böceklerin balıklara zarar verebileceği, hastalık taşıyabileceği veya strese yol açabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle bazı larvalar, balıkların yemesi durumunda sindirim sorunlarına veya başka sağlık problemlerine yol açabilir.

Ekosistem Dengesi: Yüksek sayıda böcek larvası, akvaryum ekosistemini bozabilir ve bitkiler, balıklar ve diğer organizmalar üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Özellikle larvalar fazla miktarda ise, akvaryumun dengesi bozulabilir.

Doğal Avlanma:

Balıkların Avlanma Davranışı: Eğer akvaryumunuzda bu larvalar küçükse, bazı balıklar bu larvaları doğal olarak avlayabilir. Bu, balıklar için ek bir besin kaynağı olabilir, ancak yine de dikkat edilmelidir çünkü bazı larvalar zararlı olabilir.[1]

Kaynaklar

  1. Gregory Skomal. The Ultimate Guide To Freshwater Aquarium Care.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close