Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ersals Krononot
Ersals Krononot
239K UP
Üye
0

Eğer kişi, evreni yaratıp bilimi ona yükleyen bir tasarımcıya inanıyorsa, neden halen bilimsel bir veriyle dinin çelişip çelişmediğini tartışıyoruz?

Acaba hem din hem de bilimde inanılmaz eksikliği olan kişiler mı böyle sorulara sahip?
357 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Kadir Okşaş
Bilimsever

Merhabalar, öncelikle zaten sormuş olduğunuz soruda cevabı kendiniz vermişsiniz. Evet tam da öyle bu kişiler bilim ile alakası olmayan, en ufak bilimsel araştırma yapmayan diyelim ki içinde bulunduğu şartlar bilim ile ilgili çalışmalar yapmasına müsaade etmiyor en azından bilimsel kitap, makale, dergi vb. Okumayan ve aynı zamanda kendi inançları çerçevesinde doğruluğunu mutlak kabul ettikleri kutsal kitaplarını da okumayan kimselerdir. Dolayısıyla bu kişiler ile bilim konuşmak, bilimsel veriler sunarak her hangi bir konuyu açıklamaya çalışmak oldukça zordur. Bu kişilerin bilim ile inançların çeliştiğini görmesinin her hangi bir önemi yoktur çünkü asıl amaçları bilimi yalanlamak, bilimi yenmek değildir bilimin kendi inançlarını tehdit etmediği çalışmalarını destekleyip (uzay çalışmaları gibi) kendi inançlarına ters düşen çalışmalarını (evrim gibi) red etmektir. Asıl korkuları da kendilerini yenmek, kendi önlerine ördükleri duvarları yıkmaktır. Herkese iyi günler diliyorum. Bilim ile kalın.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sivasli Istari
Lise öğrencisi

Bilim, akıldır,

Din, inançdır.

Tüm Reklamları Kapat

Aklın hatalı çıkarımda bulunma özelliği vardır.Bu yüzden akıl, gerçeği kavramada insanı yanıltabilir.Tanrı, ancak inanç ve vahiyle kavranabilir ve akıl, inanç için gerekli değildir.Mesela vahiy bilgisini güneşe, akılıda göze benzet.Güneş olmadan gözün göremeyeceğini, göz olmadan da ışığın yeterli şekilde idrak edemeyeceğini bilirsin.Tanrının veya dinlerin bilinmesi için önce inanmak, sonra onu akılla kavramak gerekir.

(Not:Bir dinim yok :))

117 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mustafa Ozan
Mustafa Ozan
50K UP
Lise Öğrencisi

Ayetlerin yorumlanmasına göre bilim ile dinin çelişip çelişmediği kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak kişi kuşku duymaksızın tanrıya yani akıllı tasarımcıya inanıyorsa bile bilim ile dinin çelişip çelişmediğinden her zaman emin olmalı ve tartışmalıdır. Çünkü bilimde çok fazla bikgi var ve bu bilgilerin hiçbirinin dinle çelişmediğinden emin olmamız gerekir.

Aynı zamanda işin içine felsefe de giriyor. Dolayısıyla ayetlerin yorumlanış biçimleri hakkında farklı yorumlar görerek düşüncesini güncel tutması gereklidir. Üstelik yeni bilimsel keşiflere göre ayet yorumlanması değişebiliyor. Bu nedenle kişi kuşkusuz inanıyorsa bile. Kesinlikle bilim ile din arasındaki ilişkiyi güncel olarak tartışmalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close