Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Yapay zeka, insan zekasını tahminen ne zaman geçecek? Ayrıca bu olasılığın insanlık için faydalı/zararlı yönleri sizce neler olacaktır?

Son zamanlarda yapay zekalar daha önce “imkansız” olarak atfedilen birkaç beceriyi de günümüzde yapmaya başladılar (örneğin AlphaGo yapay zekası dünyanın en iyi Go oyuncusunu namağlup yenmesi). Bu gibi gelişmeler de doğal olarak yapay zekaların geleceği hakkında merak uyandırmaktadır.
1,014 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Cem Say
Cem Say
53K UP
"50 Soruda Yapay Zekâ" kitabının yazarı.

Zekâyı ölçmenin farklı yöntemleri var. Eğer "zekâ"yı "satranç oynama başarısı" diye tanımlarsak yapay zekâ insan zekâsını çoktan geçti. Sözlü IQ testlerinin benzerlikler görme gerektiren bir kategorisinde insan ortalamasını aşan bir yapay öğrenme uygulaması 2015'te duyuruldu. "Yeni ve farklı problemleri anlayıp çözebilecek esneklik ve işlem gücü" gibilerden daha esnek bir tanım yaparsak YZ henüz zeki insanlarla aynı seviyeye ulaşamadı. Yakın gelecekte de işlerin böyle süreceğini, yani birçok dar konuda YZ'nın insanüstü seviyelere çıkacağını ama günlük yaşamın şu an alışık olduğumuz her alanında bir insanın yerini tümüyle pürüzsüzce doldurabilecek hale daha onlarca yıl gelemeyeceğini tahmin ediyorum. Tabii (mesela engelliler için şehrin düzenlenmesi gibi) bilgisayarın işini kolaylaştıracak şekilde günlük yaşamı düzenlersek iş değişebilir.

Benim görebildiğim kadarıyla zekânın (doğal veya yapay) çoğalması ve yaygınlaşması ihtiyaç duyulan bir şey, o bakımdan uzun vadede insanlığa artılarının eksilerinden çok olacağını düşünüyorum.

Tüm Reklamları Kapat

690 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Deep Learning Machine Beats Humans In Iq Test. (1 Aralık 2019). Alındığı Tarih: 1 Aralık 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevabın içeriği ve doğruluğu, Evrim Ağacı editörleri tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır.
10
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close