Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf İğın
Üye
5

Ermeni katliamı gerçekten yaşandıysa neden diğer ülkeler kabul ederken Türkiye kabul etmiyor?

1,693 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap

Bunu anlamak için birçok araştırma yapmak gerekir.

1- Osmanlı İmratorluğu nasıl ve neden yıkıldı?

Tüm Reklamları Kapat

2- Osmanlı İmparatorluğunu Kimler ve niçin yıktılar?

3-Osmanlı İmparatorluğunda yaşayan azınlıklar hakkında bilgi?

Tüm Reklamları Kapat

4-İngilizlerin silahlandırdıkları azınlıklar hakkında bilgi?

5-Bu azınlıkların Osmanlı Batıda çarpışıyor iken Doğuda Yerel halka saldırmaları.

6-Bunun neticesinde Talat Paşa yönetiminde Osmanlı yerel halkına saldıran azınlıkların Tehcir edilmesi.

7-Emperyal Kapitalist Sistem nedir?

Bütün bu başlıkların her birisi en azından 100 sayfa yazı okumayı gerektirir. Yani bu konu Aslında Emperyalist Devletler ile Sömürülen Devletler arasındaki mücadeleleri içerir. Mesela bu konuyu anlamak için Lenin'in Emperyalizmi anlatan kitabını okumak gerek. Size bu konuyla ilgili çok önemli ikinci kitap önerim.

Kitap ismi: Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir Şey Yok

Yazarı: Ovanes Kaçaznuni Ermenistan Başbakanı:

"Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı" dizisine, Ermenistan hükümetinin ilk başbakanı ve Taşnaksutyun Partisi liderinin imzasını taşıyan bir resmi belgeyle başlıyoruz. 1923 yılı Nisan ayında Taşkaynaksutyum Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'na sunulmuş olan bu tarihi rapor, Ermenistan'da yasaklanmıştır. Kitabın çeşitli dillerden yayınlanan basımları, Avrupa kütüphanelerinden toplatılmıştır. Raporu, okuyucumuza İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek'in önsözüyle sunuyoruz. Kendisinin Moskova'daki Lenin Kütüphanesi'nde bulduğu Rusça basımı, Türkolog Arif Acaoğlu her zamanki titiz çevirisiyle Türkçemize kazandırdı. Soykırıma uğradıkları iddia edilen Ermenilerin başbakanı, olayı bir savaş olarak değerlendirmekte ve daha önemlisi, emperyalistlere alet olduklarını açık yüreklilikle ortaya koymaktadır. Kaçazuni'nin raporu, emperyalizmin büyük yalanına son vermektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Daha da isterseniz Yüzlerce kitap önerebilirim.

Emperyalizmin ne olduğu ve ne için dost halkları birbirine düşman ettiği sonradan da geçip falan filana soykırım yaptı diye yalan algılar uydurarak diğer ülkeler tarafında sıkıştırma yapmak.

Bütün bunlar Emperyalist oyunlardır.

Eğer bunu anlayamazsanız,

tarih tekerrür eder durur.

324 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Lenin. (2021). Emperyalizm, Kapitalizmin En Yüksek Aşaması.
  2. Ovanes Kaçaznuni. (2021). Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir Şey Yok.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Nazan Fileci
Konu hakkında (kaynak gösterilebilir ) detaylı araştırmalarım var.

TÜRKİYE NEDEN KABUL ETMİYOR:

Konunun hassasiyeti açısından öncelikle tüm insanların ve insanlığın bilmesi gereken şudur: Soykırım insanlık suçudur.

Tüm Reklamları Kapat

Bize dayatılan nedenler gerçek dışı ve tamamen siyasi dir.Üstelik yaşanan olay tehcir dir ve tarihi 1915 tir.Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi ise 29 Ekim 1923 tür.Yani Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden doğan yepyeni bir devlettir.Konu herkesin ve tüm dünya vatandaşları'nın da bildiği ve anlayacağı üzere siyasi dir. ilerleyen zamanlarda çok daha geniş anlatmayı arzu ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti konu hakkında diyor ki; Tüm dünya arşivleri açılsın. Türkiye, İngiltere, Fransa, Ermenistan ve tüm arşivler!...Bağımsız tarihçiler konu hakkında çalışma yapsın ve yayınlasınlar. Gerçek tüm çıplaklığıyla ortaya çıksın. Soykırım varsa bu çalışma sonucunda elbette ki kabul edeceğiz. Ermeni tarafı bunu kesin bir dille reddediyor. Böyle bir çalışma yapılmadan ve koşulsuz soykırımı tanıyacaksınız dayatmaları var: Toprak ve para istiyorlar. Dikkatinizi çekti mi bilmem, dış ülkelerde T.C. Merkez Bankası aleyhine, T.C. Ziraat Bankası aleyhine açtıkları davalar var.

Tüm Reklamları Kapat

Ermeniler hakkında kısa bilgi : https://tr.wikipedia.org/wiki/Ermenistan_tarihi

Bunu neden istiyorlar?

-Tarihsel nedenleri var:Toprak olarak küçükler ve hayastan imparatorluğunu (ermeniler kendilerine hay derler) canlandırmak istiyorlar (Şimdilerde imparatorluk değil ama Büyük Ermenistan hayalleri var.)

-1917 de kurulan şimdiki ermenistan dost olmayan! ülkeler arasında sıkışıp kalmış.Doğal kaynakları çok kıt, yaşama elverişli değil..Topraklarını genişletme arzuları var.(Türk Devletleri arasındaki bağların gelişmesini önlemek ve zayıflatmak amacıyla TAMPON DEVLET olarak kurulmuştur.)

-"Soykırım" siyasi olarak kullanışlı enstrüman. Düşünsenize onlarca, yüzlerce insanı öldürüyorsunuz...Soykırımın anlamı katletmek.... Katlediyorsunuz...Bunu yapan ülkelere dünyanın nasıl baktığını bir hayal edin! Yalnızca maddi olarak değil, manevi olarak ta nasıl bir yükün altına itilmek istendiğimizi idrak edin!

Kullanılan Yüzlerce ENSTRÜMAN var.Üniversiteler ;özellikle- Zoryan Üniversitesi-, Dış Parlamentolar, Yazarlar, Ülkelerin konuya ilgi duyan vatandaşları, kendi savlarını destekleyecek ve güçlendirecek her türlü yayın-kişi- kuruluş....

1-Arnold Toynbee, 1. dünya savaşı sırasında (britanya dostumuz değildi!) britanya hükümetinin emriyle MAVİ KİTAP ı yazdı.Daha sonraki yayınlarında kitabın hükümet zoruyla yazdırıldığını ifşa etti.Kitabı internetten bulabilirsiniz. Britanya'nın hasta adama karşı anti-propaganda kitabı. o dönemlerde önceleri 2 milyona varan ermeni nüfusu olduğunu anlatan eski sürümleri, sonraki basımlarında 1,5 milyon olarak düzeltilmiş. Ermeni savının dayandığı en temel destek kitaplarından biridir. o dönemde 640 bin- 1 milyon ermeni'nin soyunun kırıldığını anlatır.

2-Emperyalist ülkeler o dönemde yaşanan tehcir olayının (soykırım olduğunu iddia edenler) İnkarını ya da kabulünü doğrulukla ortaya koymamakta veya ortaya çıkmasını gerçek anlamıyla istememekte. Tavşana kaç, tazıya tut taktiği. Gerçek ortaya çıktığında Türk ve Ermeni halklarının birbirine yakınlaşması...

Tüm Reklamları Kapat

Konunun tüm çıplaklığıyla ortaya konması demoklesin kılıcı gibi başımızda sallandırılması da önlemiş olacaktır. Demokles kılıcı benzetmesinin güncel ve en canlı örneği ABD li 38 senatörün Biden a Ermeni soykırımını tanıma çağrısı yapmasıdır: https://tr.euronews.com/2021/03/20/abd-li-38-senatorden-biden-a-1915-olaylar-n-ermeni-soyk-r-m-olarak-tan-ma-cagr-s Türkiye gibi ülkelerin dize getirilmesi! için müthiş taktik.

3-Aslında soykırım Hitler almanya'sının yahudilere uyguladığı sistematik katliamdır.Ermeni soykırımı destekçileri ise çoğunlukla bu yolu örnek alıp filmler çevirmekte, müzik grupları kurmakta, çeşitli gazete ve dergilerde konuyu canlı tutmak istemekte ve beyinlerde yerleşmesini sağlamaya çalışmaktadır.Geceyarısı expresi filmi, system of a down gibi müzik grupları örnektir. Mazlum olan ve soykırıma uğrayan halk yahudi halkıdır.Ermeni halkı soykırıma uğramadığı gibi, halihazırda Türkiyede 65-75 bin ermeni vatandaşımız yaşamaktadır.Ermenistanda ise Türk vatandaşı yaşamamaktadır.

3-Ermeniler de "şimdilik" soykırım değil, Med-Yeghern yani büyük felaket demekte.

4-Ermenistan bir nedenle (mümkün değil gibi) tüm savlarından vaz geçse bile, diğer ülkeler bundan asla vaz geçmeyecektir.Biz ortaya çıkıp tamamen çürütene kadar!...Ve bunun için ise girişimlerimizi engelleyecek önlemleri de alacaklardır.Örneğin inkarın suç sayılması, aleyhte görüş bildirememe...

Tüm Reklamları Kapat

Konu hakkında bilgisizce ve şövenist duygularla hareket etmek belki anlık olarak tarafların yüreğine su serper, ancak bu yaklaşımlar gerçeklerin, doğruların ortaya çıkarılmasını engeller. Eğer iddia makamlarının! savlarının doğruluğunu ya da yanlışlığını ortaya çıkaracaksak öncelikle çok ciddi bilgi birikimine sahip olmamız gerekiyor. Bu bilgilerin öncelikle yurt içinde ve yakın çevrelerde kaynak gösterilerek yayılması ve ciddi olarak anlatılması gerekir. Filmlerle, çizgi filmlerle, kitap-reklamlarla, çeşitli etkinliklerle, gazteler-yazılı-görsel basın ile, üniversitelerde, sokaklarda....sürekli olarak ve her yerde....Tüm yurt dışı parlamentolarda ve hatta ermenistanda.

Kaynakça olarak soykırımı kabul eden ülkeleri ekliyorum. Açıklamalarım kısa ve kendi bilgi derlemelerim olduğundan Kaynakça olarak sizin bulmanız gereken mavi kitap ı, ve güncel konulardan örnek linkleri gösterdim.

Saygılarımla

420 görüntülenme

Kaynaklar

  1. EURONEWS. Ermeni Soykırımı'nı Hangi Ülkeler Resmen Tanıyor. (25 Mart 2021). Alındığı Tarih: 25 Mart 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ecem @Cadıbozmasıı
Meraklı

Ben hala daha bilmiyorum diyorum ama Ahmet Balyemez isimli kıymetli tarihçi yazarımız , bu konuda yıllar süren araştırmaları ile çok kıymetli bir içerik hazırlamış . Kendisi böyle bir soykırım yok diyor . Kaynakçada ilgili içerik mevcut lütfen izleyip karar verin.

310 görüntülenme

Kaynaklar

  1. A.Balyemez. İçerik. (23 Mart 2021). Alındığı Tarih: 23 Mart 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close