Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Begüm Özdal
Begüm Özdal
4,785 UP
Üye
4

Zayıf saç nasıl güçlendirilir?

13,295 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Atanur Yıldız
Atanur Yıldız
4,075 UP
Pratisyen Doktor (Emekli) 40 yıl hizmetten sonra...

Zayıf saç nasıl güçlenir?

Saçların sürekli olarak parlak ve güçlü görünmesini kim istemez ki? Bunu gerçekleştirmek biraz zor olsa da imkânsız değildir. Düzenli yapılacak bir saç bakımı sayesinde imkânsız kelimesinden uzaklaşmış olursunuz. Estetik açıdan da güzel göründüğü için gür saçlara sahip olmak, özellikle seyrek saçlara sahip olan kadınlar için büyük bir önem taşır. Saçlar sağlıksız beslenme, sigara, alkol, hormon bozukluğu gibi etkenlere bağlı olarak yıpranabilir, zayıflayabilir ve bunun sonucu olarak dökülebilir. Zayıflamış ve güçsüzleşmiş saçlardan mustarip olan pek çok insanın aklında olan “zayıf saç kökleri nasıl güçlenir?” sorusu için fazlasıyla araştırma yapılıyor fakat birçok insanın yaşıyor olabileceği bu sorunu sağlıklı beslenme ve doğal yollarla çözüme kavuşturabilmek mümkündür. Bunun için basit temel kuralları unutmamak gerekir:

Saçların yüksek ısıdan uzak tutulması gerekir.

Tüm Reklamları Kapat

Duş esnasında şampuanı saçlara masaj yaparak uygulamalı ve kan akışı hızlandırılmalı.

Saç tellerine ve saç diplerine zarar verebilecek maddelerin kullanımından kaçınılmalı.

Saç köklerinin zayıflamasının sebepleri

Saç köklerinin zayıflamasının, sağlıksız beslenme, kullanılan ilaçlar, kötü alışkanlıklar, hormonal durumlar ve stres gibi birçok nedeni vardır. Saç köklerine ihtiyacı olan vitamini vermez, onu düzenli bir şekilde beslemezsek güç kazanamaz, zarar görür ve bu durum dökülmeyle sonuçlanabilir. Yiyecekler ile vitamin almayı düşünüyorsak eğer, et ve süt ürünleri içerisinde bulundurduğu proteinler sayesinde saç köklerinin güçlenmesini sağlar. Saç kökleri yetersiz beslendiği zaman zayıflamaya başlar bu yüzden doğru ve düzenli beslenmek saçlarımız için de oldukça önemlidir. Kısacası zayıf saç kökleri nasıl güçlenir sorusunun bir diğer yanıtı ise düzenli beslenmektir diyebiliriz.

Tüm Reklamları Kapat

Saç Bakımı

Doğal saç bakımı nasıl yapılır?

Saç bakımı için kuaföre gidebilirsiniz veya oldukça pahalı saç bakım kozmetikleri kullanabilirsiniz ancak bunun daha keyifli ve çok daha hesaplı bir yolu daha var, beslenmenize dikkat etmek ve doğal ürünlerle evde yapabileceğiniz bir saç bakım rutini oluşturmak. Eğer bu ikisine dikkat ederseniz ve düzenli bir daha dışarıda saç bakımı yaptırmanız veya pahalı saç bakım ürünleri almanız gerekmeyecek.

Saç bakımında kullanabileceğiniz ve dikkat etmeniz gereken yöntemler;

Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamayın

Saç derisinde üretilen yağın fazlası saç sağlınız için belki kötü fakat saç derimizin ve saç tellerinin bu yağa ihtiyacı vardır. Eğer bu yağı tamamen ortadan kaldırırsanız çok çabuk kırılan, kuru ve donuk görünen saçlarınız olur.

Çok sıcak suyla yıkanırsanız saç derisinde bulunan bu yağ tamamen ortadan kalkar. Belki 15 günde bir sıcak suyla yıkanmanın bir zararı olmaz ancak haftada 2-3 kez saçlarınızı sıcak suyla şampuanlıyorsanız bir süre sonra saçlarınız kuruyacaktır.

Saçlarınızı soğuk suyla yıkamanın sıcak suya göre avantajı ise saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak canlılık vermesidir. Saç derisindeki kan miktarı arttıkça saç kökünde bulunan hücrelere giden oksijen miktarı da artar. Ne kadar çok oksijen miktarı olursa saç sağlığınız o kadar iyi olur.

Saçlarınıza bal ile masaj yapın

Bal, insanların tatlı ihtiyacını en doğal şekliyle karşılayan, güçlü bir etkisi olan bir besin maddesi. Vücudumuza olduğu kadar aynı şekilde saçımıza da çok fayda sağlar. Balın içerisinde yer alan maddeler sayesinde, saç derisini onarır ve saç derisinin daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle kepek sorunu olan ve saç derisi kuru olanlar için eşsiz bir tedavi edici besin niteliğindedir. Bal saçlara uygulandığı zaman saça canlılık verir ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Balın yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçı nemlendirerek, kırılmalara ve kopmalara karşı güçlü bir koruyucu işleve sahip olur.

Tüm Reklamları Kapat

Saçın ihtiyacı olan nem oranını sağlayarak, saç derisindeki kuruluğu ve kepeklenmeyi azaltır. Bal çok fazla işlem görmüş, boyanmış, föne maruz kalmış saçlar için de çok ideal bir çözüm sunar.

Badem yağıyla saçınızı nemlendirin

Uçların sık sık kırılması ve bu kırıkları aldırmak saçın istediğiniz sürede uzamasının önündeki en büyük engellerden biri. Bundan korunmak için badem yağı ile bakım yapabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Saçlarınıza düzenli olarak badem yağı uygularsanız saçlarınız yumuşayacak ve şekil vermesi kolaylaşacaktır. Ayrıca yumuşayan saçlar kırılmalara karşı daha dayanıklı olacağından kısa sürelerden uçlarından aldırmanız gerekmez ve daha kısa sürede uzatabilirsiniz.

Saçınızı doğal kurutun

Saç kurutma makinesi, saç maşası gibi aletler sık kullanıldıklarında saçı kurutur, koparak dökülmeleri artırır ve uçların daha sık kırılmasına neden olur. Yıkandıktan sonra evde oturacaksanız saçlarınızı havluyla çok fazla hırpalamadan olabildiğince kurutun ve doğal kurumaya bırakın. Saçınızı ıslakken kesinlikle fırçalamayın. Saç kurutma makinesi kullanacaksanız en azından en soğuk ayarında kullanmaya çalışın. Böylece saçlarınızın kurumasını ve kırılmasını önlemiş olursunuz.

Saç bakımı ve beslenme

Tüm Reklamları Kapat

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da temel kural içten dışarı doğru sağlıklı saçlardır. Yani dışarıdan ne kadar bakım yaparsanız yapın, saçlarınıza ne kadar özen gösterirseniz gösterin düzgün beslenmiyorsanız ilerleyen yaşlarda saçınız mutlaka sağlıksız görünecektir. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tam olarak alarak, fastfood (ayaküstü) ve konserve gıdaları daha az tüketerek, yeteri kadar su içerek saçınıza en büyük iyiliği yapabilirsiniz.[1]

1,210 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Zayıf Saç Kökleri Nasıl Güçlenir?. Alındığı Tarih: 20 Mart 2022. Alındığı Yer: bioxin.com.tr | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close