Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

War of the Worlds'deki gibi bir uzaylı istilası olsaydı yine uzaylıların sonu bu filmdeki gibi mi olurdu?

mikroskobik canlılar aslında çok mu güçlü?
211 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Koralp Erin
Koralp Erin
210K UP
Astrofizik meraklısı...

Başka bir sistemden, gezegenimize gelebilecek kadar teknolojiye sahip bir medeniyet, aynı zamanda geldiklerinde kendilerini gezegenimizin düşmanca ortamından da rahatlıkla koruyabilirler. Biz bile, Ay'a gittiğimizde kendimizi o ölümcül ortamdan koruyabiliyorsak, bizden daha zeki canlılar gezegenimize gelirlerse, hayatta kalmayı da başarabilirler.

Soruna gelirsek; evet, mikroskobik canlılar çok güçlü olmasalar da tehlikeliler. Şu anda bütün dünyayı neredeyse eve kapatan şey de bir mikroskobik canlı sonuçta ama bu gezegendeki canlıları etkileyen bakteri ve virüsler büyük ihtimalle, başka sistemden gezegenimize gelen bir ziyaretçiyi etkilemeyecektir. Gezegenin canlıları yine bu gezegende evrimleşmiş canlılar ile etkileşim halindedir, DNA'larımız az çok birbirine benzer ama dışarıdan gelen başka bir organizma onlar için yabancı olacaktır. Hatta karşılaştığımız yabancılar karbon temelli bile olmayabilir. Bir bilgisayar virüsü ile insan arasındaki uçurum gibi, bizim virüslerimiz de, onlar için bir şey ifade etmeyebilir. Bazı bitki virüslerinin, hayvan ve insanlar için zararsız olması gibi.

Yabancı bir gezegeni ziyaret etmeden önce ilk düşüneceğiniz şey, gezegenin kütle çekimi ve atmosferidir. Çünkü bize düşman olan diğer öğelerden; toksik ortam, mikroskobik yaşam veya saldırgan canlılar gibi etmenlerden kendimizi koruyabilsek bile; kütle çekimi ve atmosferden kendimizi koruyamayız. Düşük kütle çekimi ve seyrek atmosfer bizim için sıkıntı olmaz, sonuçta kendi atmosfer basıncımızı ve oksijenimizi kıyafetimizde taşıyoruz ve bu bizi mikroskobik canlılardan da korur. Oysa yüksek kütle çekimi veya kalın ve yoğun atmosferli bir gezegen bizim için ölümcül olur. Venüs, Dünya ile hemen hemen aynı kütlede olmasına rağmen yoğun atmosfer ve ısı yüzünden ayak basamayacağımız kadar tehlikeli bir gezegendir.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close