Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
İsmail Aziz Bozkurt
Üye 8 Haziran 2023 1 Cevap
0

Umutların Kurtarıcıs: Kahraman Nedir?

Çocukken sevdiğimiz sevmeyede devam ettiğimiz kahramanlar gerçekten nedir? Arkalarında bir felsefe mi yatar? Başkaları için kendini tehlikeye atmak mıdır ucunda ölüm bile olsa ya da Tanrının bizden istediğine tamamen inanmak mı? Belki bi kişi kendi toplumu için kahramandır ya başkaları için?
306 görüntülenme
Umutların Kurtarıcıs: Kahraman Nedir?
Umutların Kurtarıcıs: Kahraman Nedir?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Gökhan Polat
Gökhan Polat
180K UP
Bilim ve felsefe sevdalısı 9 Haziran 2023

Merhaba, Kahramanlık, yardımcının yaralanması ve hatta ölmesi olasılığı ve riski olsa bile, başkalarına yardım etmesi gereken eylemlerden oluşur. Bazı insanlar kahramanlığı özgeciliğe çok yakın görürler ama bu farklıdır. Fedakarlığın başkalarına yardım eden özverili eylemleri vurguladığı yerde, kahramanlık kişisel bir fedakarlık anlamına gelir. Kahramanlığın çekirdeği, kişinin asil bir amaca yönelik yükümlülüğü ve bu amaç için savaşmanın bir sonucunu kabul etmeye hazır olması etrafında döner. Kahramanlık insanlık kadar eskidir. Kahramanları anmak için eğilmiş insan kalesi, insan kültürünün evrensel bir niteliğidir. Kahramanlar eski resimlerde, folklorda ve mitlerde onurlandırılır. Toplumlar bu tür hikayeleri sözlü gelenek ve efsanelerde, mitleri destan şiirlerinde ve eddalarda sevk ettiler. Modern toplumlar, kahramanları onurlandırma geleneğini yalnızca başyapıtlarda değil, aynı zamanda filmlerde ve gazetecilikte de sürdürür. Bazı kahramanca fikirler genel kültür tarafından kayboluyor veya değişiyor. Kahraman olmak sadece olağanüstü bir figür olmak değildir. Kelimenin tarihsel anlamlarını gözden geçirmenin ve onu modern zaman çerçevelerine zorlamanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Tarihsel olarak kahramanlık, askerlik hizmetiyle yakından bağlantılı olmuştur, ancak toplumsal kahramanlık da yakın araştırmayı hak etmektedir. Örneğin, Aşil, değerleri o kadar güçlü olan arketip savaş kahramanıdır ki, Sokrates'in bunun için ölmeye istekli olması da kahramanca bir istismardı. Dikkate değer bir fikir içeren kahramanlık, genellikle doğrudan fiziksel risk gerektiren kahramanlık kadar dramatik değildir. Kahramanlık idealiyle teşvik etmenin bu farklı yolları, kahramanlığın daha derin, daha karmaşık bir tanımı anlamına gelir. Kahramanca olarak kabul edilen eylemler, genellikle, dış baskılar tarafından zorlanmamaları veya en azından dış baskılar tarafından yönlendirilen davranışın sınırlarını aşmaları anlamında gönüllü olarak yapılır. Kahramanlığın alışılmadık bir özellik olarak değil, insan doğasının evrensel bir özelliği olarak anlaşılmasıyla, kahramanlık herkes için olasılıklar arasında duran bir şey haline gelir ve muhtemelen bu çağrıya cevap vermemiz için bize ilham verir. Kahramanlığın sıradanlığı hakkındaki düşünce, "seçilmiş kahramanlar" mitini açığa çıkarır. Bu, iki temel insani eğilimi güçlendiren bir efsanedir: özel yetenekler sergileyen özel insanlara çok nadir kişisel özellikler atfetmek...

İsim kahramanlığı, bir yarı tanrıya atıfta bulunan Yunanca hērōs'tan gelir . Büyük yiğitlik ve yiğitlik gösteren kimselere kahraman denildiği için eylemleri kahramanlık eylemi olarak kabul edilir . 19. yüzyıl avukatı Robert Green Ingersoll bunu çok iyi söyledi: "İrade korkuya meydan okuduğunda, görev kadere meydan okuduğunda, onur ölümle uzlaşmayı küçümsediğinde - işte bu kahramanlıktır."

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. UKessays. Heroism. Alındığı Tarih: 9 Haziran 2023. Alındığı Yer: Ukessays | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close