Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Mehmet Yiğit Deniz
Üye 2 hafta önce 4 Cevap
5

Sizce istatistik bölümü okurken yazılım öğrenerek veri bilimi ve ai üzerine çalışabilir miyim? Ne dersiniz başarılır mı yoksa kendimi kandırıyor muyum?

Saygı değer bilim seveler konu hakkında uzman veya bilgili birisi bana cesaret verirse sevinirim strese karşı aşırı zayıfım ve şuan karar vermem gerkeen bir dönemdeyim aşırı fazla çarem yok bilgisayar ve yazılım ile aram iyi ve aşırı hevesliyim matematiğimde iyi . Ama üni sınavım çok iyi geçmeyebilir net hedef olarak istatisti + Yazılım iyi mi?
1,069 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Ali Emre Erginler
Yazılımcı ama Fizik ve Kuantum Fiziği üzerine araştırma yapan biri 1 hafta önce

Öncelikle merhabalar hocam sizin bahsettiğiniz durum oldukça yaygın ve yapılan bir durum özellikle veri alanına yönelik şekilde istatistik mezunları çok çalışıyor kendim birebirde tanıdığım 5 kişi istatistik bölümü mezunu olarak veri alanında çalışmakta şu anda eğer yurt dışı düşünüyorsan eğer orada istatistik mezunlarınada veri mühendisi statüsüyle işe alınıyor o konudada haberiniz olsun ama bu anlattıklarımı yapabilmek için kendinizi iyi derecede geliştirmek gerekmektedir hocam saygılar

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Refikcan Filiz
bence... 1 hafta önce

Neden kendini kandırıyor olasın? Bunları tabi ki yapabilirsin ayrıca bunları öğrenmek, alanında seni 1 değil 10-0 öne geçirir. Kendimden örnek vermek gerekirse bende üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu sene aynı senin gibi benim sınavımda yüksek ihtimalle iyi geçmeyecek. Ancak ben moralimi bozmayıp bu yaz kendimi yabancı dile ve temel mekanik üzerine uzmanlaşmaya adayacağım. Bunun beni geliştireceğinin farkındayım. Sende veri bilimi ve AI üzerine çalışmanın sana katkı sağlayacağını fark etmiş olmalısın ki bunu yapmak istiyorsun. Önündeki tek engel sensin ve yapman gereken tek şey düzgün, bilimsel ve iyi analiz edilmiş bir plan yapıp yola koyulmaktır. İsteklerinde başarılı olman dileğiyle...

4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ahmet Efe Keskin
2 yıldır elektrik ve elektronik üzerine genel araştırma yapıyorum. 1 hafta önce

İstatistik ve yazılım öğrenerek veri bilimi ve ai alanında çalışabilirsin. Eğer dediğin gibi matematiğin iyi, yazılıma ilgin varsa bu kombinasyon çok güçlü. Üniversite sınavın önemli olsa da, yazılımı öğrenmeye başlamak ve projeler yapmak her zaman mümkün. Strese karşı zayıf olduğunu söyledin ama istikrarlı bir şekilde kendine güvenerek ilerlersen elinde sonunda iyi bir statün olur. Önemli olan kendine güven ve istikrarlı bir şekilde çalış.Bu ikisini bir arada yapman senin için iyi bir seçim olur.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Vagif Aliyev
Vagif Aliyev
21K UP
ben hem fizikci kimyacı ostinomici biologiya (evrim ve hayvanlar) 1 hafta önce

İstatistik bölümü okurken yazılım öğrenmek, veri bilimi ve yapay zeka (AI) alanlarında çalışmak kesinlikle mümkündür ve günümüzde bu iki alanın birleşmesi oldukça yaygın. İstatistik, veri analizi ve modelleme açısından sağlam bir temel sunar, yazılım ise bu verilerin işlenmesi, analizi ve sonuçların yorumlanması için gereklidir. Bu nedenle her iki yetkinliğe sahip olmak seni bu alanda daha güçlü kılacaktır.

Başarılı olman için şu adımları takip edebilirsin:

Temel Yazılım Becerilerini Edinmek: Python, R, SQL gibi veri bilimi için yaygın olarak kullanılan dillerde sağlam bir temel edinmek önemlidir. Ayrıca, veritabanı yönetimi, algoritmalar ve veri yapıları gibi temel yazılım bilgileri de faydalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

Veri Bilimi Temellerini Öğrenmek: İstatistiksel analiz, regresyon, hipotez testleri, zaman serisi analizleri gibi veri bilimi konularına hakim olmalısın. Bunun yanında, makine öğrenimi ve derin öğrenme gibi AI tekniklerini öğrenmek de önemlidir.

Projeler Üzerinde Çalışmak: Gerçek dünya veri setleri ile projeler yaparak uygulamalı deneyim kazanabilirsin. Kaggle gibi platformlarda veri bilimi yarışmalarına katılmak, yeteneklerini geliştirmene yardımcı olur.

Sürekli Öğrenme: Veri bilimi ve AI sürekli gelişen alanlardır, bu yüzden güncel kalmak için düzenli olarak yeni kaynaklardan (makaleler, online kurslar, konferanslar vb.) faydalanmalısın.

Yani, yazılım öğrenerek veri bilimi ve AI üzerine çalışmak hem mümkündür hem de oldukça başarılı bir yaklaşım olur. Kendini kandırdığını düşünme, bu alanlar oldukça dinamik ve kesişen birçok disiplini içeriyor. Başarıya ulaşmak için disiplinli ve sürekli çalışmak yeterli olacaktır.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close