Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ahmet Yahya Aykanat
Üye
4

Meksika'da bulunan uzaylı fosillerinin doğruluğu nedir?

Meksikalılar bugün 1000 yıllık fosil bulduklarını ve bu fosilin Dünya gezegenine ait olmadığini idda ettiler bu konunun doğruluğu hakkında bilgisi olan var mı?
3,487 görüntülenme
Meksika'da bulunan uzaylı fosillerinin doğruluğu nedir?
Meksika'da bulunan uzaylı fosillerinin doğruluğu nedir?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İlhan Taşlı
Antropoloji Okuru

Antik Mezoamerika ve özellikle Antik Peru'da tuhaf görünümlü, imaj olarak uzaylıya benzeyen, tuhaf kafatası kemikleri bulunmuştur. Tabi bu haber o dönemde de epey bir sansasyon yaratmıştı. Yapılan araştırmalar, kültürleri gereği, bilinçli olarak iskeletlerin ve kafataslarının, kişi daha hayattayken, deforme edildiği anlaşılmıştır. Meksika Hükümeti'nin paylaştığı resimler, gerçek mumya veya fosiller olabilir, ama uzaylı oldukları anlamına gelmez.

Bunların uzaylı olduklarına ancak şu şartlar yerine getirilirse ikna olurum ki asla böyle bir şey olacağını düşünmüyorum.

-Bilim otoritelerince tanınmış bir kurula, fosillerin incelenmesi için teslim edilmesi.

Tüm Reklamları Kapat

-İncelemelerin ciddi bir bilim dergisinde, tüm detaylarıyla, hangi test yöntemlerinin kullanıldığına kadar, yayımlanması.

-Ve tabi sonuç raporunda, Dünya dışı canlı olduklarını kesin bir dille onaylaması.

187 görüntülenme
8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ufuk Derin
Skeptik

Bu haberler her yıl ortaya çıkıyor. Bu tür klişe uydurmalara karşı artık herkes varsayılan olarak şüpheci olmalı. Uydurma olduğunu anlamanız için sormanıza bile gerek yok.

Dünyada bile milyonlarca farklı canlı türü varken; çevresel süreçler birçok morflojik, anatomik, genetik farklılığa sebep oluyorken, muhtemel bir uzaylının dünyadaki canlıların ve özellikle insanın yapısından tamamen alakasız bir yapıda olması beklenir. Bu yönden insanın genetik yapısına ve şekline aşırı benzemeleri, Hollywood yapımlarını andırmaları zaten sahte olduklarını gösteriyor.

İnsana çok da benzemesin diye anatomisi değişik bir "şey" çıkarmaya çalışmışlar ama fiziksel ve biyolojik olarak uygun anatomiyi bile hesap etmeden uyduruktan bir şeyler birleştirmişler. Bu "uzaylı"nın uzaydan gelip, hareket edip burada yaşayıp veya buraya düşüp fosilleşmesi bile tamamen hatalı uydurma bir hikaye olurdu.

Tüm Reklamları Kapat

Bütün bunları geçtim, 1000 yıl gibi aşırı yakın tarihte olan bir olağanüstü bir olayı kimsenin fark etmemesi, bir yere kaydetmemesi imkansız. NASA gibi kurumların bundan haberinin olmaması, oradaki araştırmaları bilmemesi ve bu kadar büyük bir olayın verilerinin herkesin önünde saygın akademik bir dergide ilan edilmemesi zaten imkansız.

Nedense bu "büyük" haberler her yıl veya her birkaç ayda bir çıkıyor. Sonra hiçbir gelişme olmadan kaybolup gidiyor.

220 görüntülenme
15
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close